GÖZ KAMAŞTIRAN KLASİK OTOMOBİLLER ÇORUM'DA

Otomotiv 19 Mayıs 2014 12:29
Videoyu Aç GÖZ KAMAŞTIRAN KLASİK OTOMOBİLLER ÇORUM'DA
A
a

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD)’nin organize ettiği klasik otomobil konvoyu haftasonu Çorum’da konakladı. Hitit Off-Road yarışları ile sezonu açan HİTOK bu hafta sonu ise Uğur Group sponsorluğunda 50 Klasik otomobili Çorum'da İKOD Organizasyona katıldı.

İKOD tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında İstanbul'dan yola çıkan konvoy, geçtiğimiz Cuma günü gece saatlerinde Çorum’a ulaştı. Anitta Otel’de konaklayan dernek üyeleri, bir süre dinlendikten sonra araçlarının temizlik ve bakımlarını yaptı. Çorum Müzesi'ni ziyaret eden üyeler, leblebi dükkanlarından alış veriş yapmayı da ihmal etmedi.

 

Hitit Otomobil ve Motor Sporları Kulübü'nün (HİTOK) ev sahipliği yaptığı etkinlikte, İKOD Başkanı Serkan Okay, organizasyona desteklerinden dolayı HİTOK Başkanı Mehmet Özenç ile Anitta Otel sahibi ve klasik otomobil tutkunu Uğur Barlık'a plaket verdi.

 

BURUK YOLCULUK

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü dolayısıyla İKOD tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, İstanbul'dan Samsun'a giden 50 klasik otomobilden oluşan konvoyun yolculuğu, Soma'daki maden faciası nedeniyle buruk geçiyor.

 

Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunan İKOD Başkanı Serkan Okay, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İstanbul'dan Samsun'a klasik otomobil konvoyu düzenlediklerini söyledi.

 

Konvoyda 50 araç ve 150 dernek üyesinin yer aldığını dile getiren Okay, şunları kaydetti:

 

“Buruk bir yolculuktayız. Maalesef Soma'daki maden faciasında yüzlerce işçimiz yaşamını yitirdi. Yola çıkarken İstanbul'da bir anma töreni düzenledik. Siyah elbiselerle yolculuk yapıyoruz, gönlümüz onlarla. İçimiz buruk bir şekilde yola çıktık ama Cumhuriyetin temellerinin yeni nesillere aktarılması adına da yolumuza devam edeceğiz. 19 Mayıs'ta Samsun'da olacağız.” 

 

Dernek üyelerinin, Soma'daki maden faciası nedeniyle araçlarına siyah kurdele bağladıkları ve yanlarında baret bulundurdukları gözlendi.

 

Çorum’daki konaklama süresince şehir turu da atan dernek üyeleri, daha sonra Samsun’a hareket ettiler.

 

 
Kaynak : www.corumhakimiyet.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam