Google'a göre Dünyanın merkezi Çorum Çorum'un merkezi Saat Kulesi

ÇORUM 15 Haziran 2016 01:12
Videoyu Aç Google'a göre Dünyanın merkezi Çorum Çorum'un merkezi Saat Kulesi
Çorum'da Gece Tüp deposunda Yangın paniği yaşandı!..
A
a

E.Şimşek / Sondakika Haber/ Dünyanın en büyük şirketlerinden olan Google, dünya yüzeyinin coğrafik merkezini Çorum olarak açıkladı. Dünyanın merkezi her sene Google tarafından coğrafik değerlere ve kara hesaplamalarına göre yeniden bulunuyor.

Google açıkladı: Dünyanın merkezi Çorum


Google açıkladı: Dünyanın merkezi Çorum
Google dünya yüzeyinin coğrafik merkezini Çorum olarak açıkladı.

Şimdi biri size dünyanın merkezi Çorum dese ne düşünürdünüz? Muhtemelen espiri yapıyor, dalga geçiyor sanıp pek ciddiye almamışsınızdır. Ancak, aslında bu durum oldukça ciddiye alınacak bir şey.

Zira Google, Dünya üzerinde bulunan kara parçalarını hesaplayarak, dünyanın coğrafik merkezini açıklamış durumda. Bir Reddit kullanıcısının paylaştığı Google Mapsharita görseline göre dünya yüzeyinin coğrafik merkezi Çorum.​
Daha önceden bu merkezin Mısır piramitlerinin olduğu yer yönünde söylentiler vardı. Ancak hesaplamanın ve resmi açıklamanın direkt Google tarafından yapılması üzerine bize düşen tek bir şey var; bayraklarımızı asıp leblebilerimizi yemek lazım derim ben.


Google'a göre dünyanın merkezi Çorum
 

Bu sene ise Google, Dünya üzerinde bulunan kara parçalarını hesaplayarak, dünyanın coğrafik merkezini Çorum ve Kırşehir kırsalını oluşturan bölge olarak açıkladı.

Bir Reddit kullanıcısının paylaştığı Google Mapsharita görseline göre dünya yüzeyinin coğrafik merkezi Çorum.

"MISIR PİRAMİTLERİ" DENİLİYORDU

Daha önceden bu merkezin Mısır piramitlerinin yer aldığı bölge, Mekke, Greenwich olduğu şeklinde söylentiler vardı. Ancak hesaplamanın ve resmi açıklamanın direkt Google tarafından yapılması üzerine, dünyanın asıl merkezinin Çorum olduğu ortaya çıktı.

WIKIPEDİA'DA DA YER ALDI

Wikipedia üzerinde 2003 yılında hesaplanmaya başlayan dünyanın merkezi daha önceden de doğrulanmış ve dünyanın merkez listesi arasında Çorum'da yer alıyormuş. Google Maps ise bu teoriyi doğrulayarak işaretledi.

 

 

DÜNYANIN MERKEZİ NASIL HESAPLANIYOR?

Her kıtanın birbirine olan yüzeysel ağırlık oranı hesaplanıyor ve hepsinin birbirine denk düştüğü ortak nokta bulunuyor.

Hesaplamayı yapan San Diego'lu bir fizikçi.

Çalışma 1973 yılında gerçekleştirildi ve halen geçerliliğini koruyor.



 
Çorum'da Gece Tüp deposunda Yangın paniği yaşandı!..
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

Çorum'un En Güvenilir Siyasetcisi Kim?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam