Geleceğin Babayiğitleri Hitit Üniversitesinde Yetişiyor!

ÇORUM 4 Mayıs 2023 17:21
Videoyu Aç Geleceğin Babayiğitleri Hitit Üniversitesinde Yetişiyor!
A
a

Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Çorum’da görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileri ile bir araya gelerek, göreve geldiği günden bu yana Hitit Üniversitesi’nde yaptıklarını paylaştı.Öztürk, "üniversitemizde geleceğin Babayiğitlerini yetişdiriyoruz 2020 Yılında Teknoloji Transfer Ofisini kurduk"dedi...

  • TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİMİZ VAR!
  • Hayata geçirdiğimiz bu yapı ile birlikte son 3 yılda 119 öğrenci projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi.
Çorum Hitit Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk,göreve geldiği günden bu yana yaptıklarını kahvaltılı basın toplantısında dile getirdi.Hitit Üniverstesi’nin genç bir üniversite olmasına rağmen özellikle sanayi kuruluşlarıyla iş birliği alanında dikkat çeken adımlar atarak bölge ekonomisine önemli katkılar sunduğunu ifade eden Öztürk; “Hitit Üniversitesi, YÖK tarafından yürütülen Yükseköğretim Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’ne dahil olan 15 üniversite arasında yer alarak Türkiye’de ‘Makine ve İmalat Teknolojileri’ alanında ihtisaslaşan tek üniversite olma özelliğini taşıyor. Hitit Üniversitesi’nin ihtisaslaşma ana hedefi öncelikli olarak Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerini içine alan TR83 Bölgesinde “Makine ve İmalat Teknolojileri” alanı ile ilişkili katma değeri yüksek stratejik ürün miktarının artırılmasına katkı sağlamaktır. Çorum  Hitit Üniversitesi’nin Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşması sürecinde kamu-üniversite-sanayi iş birliğinin etkin şekilde hayata geçirilerek bölgesel potansiyelin geliştirilmesi hususunda;  Orta-yüksek ve yüksek teknolojiye geçiş ve inovasyon, İletişim teknolojileri ve dijital dönüşüm, Girişimcilik, Finansal ve insan kaynaklarının etkin kullanımı  olmak üzere dört alt bileşende faaliyetlerin eş zamanlı olarak gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.” dedi.

  • ÜNİVERSİTEMİZE 6 YENİ OFİS KURDUK
Rektör Öztürk, bu kadar sanayisi güçlü olan bir yerde üniversitenin de makine-sanayi sektörüne katkı sağlaması için çeşitli projeler geliştirdiklerini, Çorum, Türkiye hatta yurt dışından çeşitli firmalarla işbirliği yaparak ihracat yapan firmalara katkı sunduklarını kaydetti.Öztürk,2020 Yılında Eğitim - Öğretim,araştırma,geliştirme,topluma hizmet,kurumsal kapasite bağlamındaki çalışmalarımızı daha etkin bir şekilde yürütebilmek adınaönemli adımlar attık şeklinde ifade etti.Bu doğrultuda,6 yeni ofisaçarak çalışmalarımıza hız kazandırdık dedi.

ÜNİVERSİTEMİZE ULUSLARARASI OFİSİMİZİ KURDUK!
  • Toplam 64 Farklı ülkeden 1230 Uluslararası öğrencimiz var 
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımızın  Uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda üniversitemizde yeni bir adım atarak Uluslar arası ofisi kurduk ve 2021-2025 Stratejik Planımız çerçevesinde yeni bir strateji belirledik.Ofisimiz,Uluslar arası öğrenci ve öğretim elemanı sayısını artırmak,uluslararası hareketlilik programları kapsamında katılımcı sayısını artrmak,yabancı dilde eğitim yapan program sayısını artırma hedeflerine katkı sunmakve bu alanda faaliyet gösteren birimlerimizin koordinasyonunu sağlamaktır.



Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam