GALATASARAY DÖRT KÖŞE

Spor 30 Ekim 2015 08:48
A
a

Galatasaray, hafta içi mesaisinde konuk ettiği Eskişehirspor'u Selçuk, Burak (2) ve Bilal'in golleriyle 4-0 mağlup etti ve zirve takibini sürdürdü.

İsmail Kartal yönetimindeki Eskişehirspor'u 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden Sarı-kırmızılılar, puanını 21'e çıkardı ve lider Beşiktaş'ı takibini sürdürdü. Konuk ekip Eskişehirspor ise 4 puanla ligin son sırasında kaldı.

Galatasaray maça oldukça baskılı başladı. Eskişehirspor'un sahasından çıkmasına izin vermeyen Sarı-kırmızılılar, adeta rakip kaleyi ablukaya aldı.

Sağ kanattan çok iyi hareketlenen Sabri, sağ çaprazdan kaleyi denedi ancak savunmadan döndü. Bu pozisyondan sonra ise Galatasaray, Burak Yılmaz'ın düşürülmesiyle ceza yayının 1 metre gerisinden serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen kaptan Selçuk İnan, Türkiye'yi Euro 2016'ya taşıdığı İzlanda maçındaki golün hemen hemen aynısını Eskişehirspor ağlarına gönderdi ve takımını 9. dakikada 1-0 öne geçirdi.

Galatasaray'ın hızı golden sonra da kesilmedi. 11. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Lukas Podolski, çok sert vurdu ancak bu top direkten döndü.

Konuk ekip Eskişehirspor, ancak 15. dakikadan sonra hücuma çıkabilmeye başladı. Es-Es, ilk tehlikesini 23. dakikada yarattı. Ceza sahası dışından kaleyi deneyen Engin Bekdemir, Muslera'yı geçti ancak bu vuruş direğe takıldı.

Devrenin son bölümüne kadar oyunun kontrolü Eskişehirspor'daydı. Ancak Galatasaray, devrenin son dakikalarında 2. golü bulmayı başardı ve rahatladı. Ceza sahası dışında topla buluşan Emre Çolak, kaleyi düşünmek yerine arka direkteki Burak Yılmaz'a ortaladı. Burak da iyi yükselip kafayla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0'a getirdi.

İlk yarının duraklama anlarında Selçuk İnan'ın düşürülmesiyle Galatasaray bir de penaltı kazandı. Topun başına geçen Burak Yılmaz, kendisinin ikinci, takımını da üçüncü golüne imza atarak ilk yarının sonucunu belirledi: 3-0

Mücadelenin ikinci yarısında düşük bir tempo vardı. Hafta içi mesaisinde skor avantajını elde ettikten sonra fazla zorlamayan Galatasaray, ikinci devrenin ilk 20 dakikalık kısmında Eskişehirspor'un topla oynamasına izin vererek, oyunu kendi sahasında kabul etti.

Sarı-kırmızılı ekip, ikinci devre geliştirdiği ilk organize atakta 4. gole yaklaştı. Savunmanın arkasına sarkan Podolski, yerden vuruşunda yine direğe takıldı ve gol şansını değerlendiremedi. Galatasaray, 86. dakikada Bilal Kısa'nın ceza sahası dışından bulduğu şık golle skoru 4-0'a getirdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Galatasaray, sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrılarak Spor Toto Süper Lig'deki puanını 21'e çıkardı. İsmail Kartal yönetiminde henüz galibiyeti bulunmayan Eskişehirspor ise 4 puanla ligin son sırasında kaldı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam