FETÖ'nün Çorumlu İş adamı Memduh Çıkmaz, Mit Operasyonu ile Sudan'dan Getirildi

ÇORUM 27 Kasım 2017 13:26
Videoyu Aç FETÖ'nün Çorumlu İş adamı Memduh Çıkmaz, Mit Operasyonu ile Sudan'dan Getirildi
A
a

SONDAKİKA HABER: Afrika’da FETÖ’ye baskı kuran ülkelerin sayısı artıyor. Son olarak Sudan’da yaşayan ve ülkede FETÖ’nün en büyük para kasası olarak ifade edilen Çorumlu işadamı Memduh Çıkmaz, Sudan polisi tarafından gözaltına alınmıştı. Çorumlu iş adamı Memduh Çıkmaz Mit Operasyonu ile Türkiye'ye getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) operasyonuyla Sudan’da yakalanarak bu sabah Türkiye’ye getirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) mensubu Çorumlu işadamı Memduh Çıkmaz (54), “Hakim bey, şu anda çok yorgunum, kafam zonkluyor. Daha sonra savunma yapmak istiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, terör örgütünün ‘para kasası’ olarak bilinen sanığın tutuklu yargılanmasına karar verdi.

FETÖ/PDY’nin ‘para kasası’ olarak bilinen işadamı Memduh Çıkmaz, MİT ile Sudan Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Servisi’nin (NISS) ortak operasyonuyla bir süre önce gizlendiği evinde gözaltına alınarak sorgulandı. MİT’in özel ekibi, Çıkmaz’ı Sudan’daki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah saatlerinde Türkiye’ye getirdi. Memduh Çıkmaz, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılan çatı dava kapsamında Çorum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya İstanbul’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

‘KAFAM ZONKLUYOR, İDDİALARDAN BİLGİM YOK’

Mahkeme heyetine ilk ifadesini veren Çıkmaz, Çorum’da akaryakıt istasyonu ve tuğla fabrikası sahibi olduğunu ve Sudan’da da bir tuğla fabrikasının ortağı olduğunu söyledi. Mahkeme heyetinin “Terör örgütü yöneticiliği suçundan yargılanıyorsun. Ne diyeceksin?” sorusunu yanıtlayan Memduh Çıkmaz, 2 gündür uyumadığını belirterek, “Hakim bey, şu anda çok yorgunum, kafam zonkluyor. Hakkımdaki iddialardan bilgim yok. Avukatımla birlikte daha sonra savunma yapmak istiyorum” diye konuştu.

ÇORUM’A GETİRİLMESİ İÇİN MÜZEKKERE YAZILACAK

Mahkeme heyeti, sanık hakkında kuvvetli suç şüphesi bulunması nedeniyle tutuklama kararı verdi. Mahkeme heyeti ayrıca, sanık Memduh Çıkmaz’ın Çorum’a getirilmesi için müzekkere yazılmasına karar verdi.

2016’DA SUDAN’A KAÇTI

FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen’in ‘yurt dışına kaçış’ talimatının ardından Memduh Çıkmaz, Ocak 2016’da Sudan’a kaçmıştı.


*********************************************************************************

Fetullahçı Terör Örgütü’nün ( FETÖ) “para kasası” olarak anılan iş adamı Memduh Çıkmaz, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın ( MİT) operasyonuyla Sudan’dan Türkiye’ye getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, FETÖ’nün yurt dışında bulunan ve Türkiye’den kaçan mensupları için özel ekip oluşturan MİT, Çıkmaz’ın Sudan’daki yerini iki ay önce saptadı. AA’nın aktardığına göre; Çıkmaz, MİT ile Sudan Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Servisi’nin (NISS) ortak operasyonuyla bir süre önce, gizlendiği evinde gözaltına alınarak sorgulandı.

MİT’in özel ekibi, Çıkmaz’ı Sudan’da işlemlerinin tamamlanmasının hemen ardından sabah saatlerinde Türkiye’ye getirdi.

Memleketi Çorum’da petrol istasyonları ve tuğla fabrikası bulunan Çıkmaz, FETÖ’nün “para kasası” işlevi gören etkin isimlerinden biri olarak biliniyordu.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in “yurt dışına kaçış” talimatının ardından Çıkmaz da ocak 2016’da Sudan’a kaçmıştı.

Çıkmaz hakkında “Silahlı terör örgütü yöneticiliği”nden yakalama kararı bulunuyordu.

Güvenlik kaynakları, Çorum’daki iş adamlarından FETÖ için “öşür” adı altında haraç topladığı belirlenen Çıkmaz’ın Sudan üzerinden de FETÖ’ye milyonlarca dolar kaynak aktardığının tespit edildiğini bildirdi.




*******************************************************
ÇORUM
24 Eylül 2017 12:24
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘FETÖ’cüleri barındırmayın’ uyarısı Afrika’da etkisini göstermeye başladı. Örgütün kasası bilinen bir kişi Sudan’da gözaltına alınırken, Fas’ta da 4 kişi tutuklandı.

Türkiye’de 17/25 ve 15 Temmuz darbe girişimlerinin ardından paraları Afrika’ya kaçıran FETÖ’ye bu ülkelerde kıskaç başladı. Afrika’da FETÖ’ye baskı kuran ülkelerin sayısı artıyor. Son olarak Sudan’da yaşayan ve ülkede FETÖ’nün en büyük para kasası olarak ifade edilen işadamı Memduh Çıkmaz, Sudan polisi tarafından gözaltına alındı. Türkiye, Çıkmaz hakkında hazırlanan 500 sayfalık iddianameyi de ivedilikle Sudanlı yetkililere teslim etti. Çıkmaz’ın ailesinin ise uluslararası insan hakları gruplarını arayarak Memduh Çıkmaz’ın Sudan’dan Türkiye’ye iade edilmemesi için faaliyette bulundukları öğrenildi.  

FAS’TA 4 FETÖ’CÜ CEZAEVİNDE

Fas hükümeti ise bir süre önce ülkedeki FETÖ okullarının neredeyse tamamını kapattı. Al-Monitor gazetesinin haberine göre FETÖ bağlantılı olduğu belirlenen tekstilci Esmat Bakay, Ferhat Erdoğan, Pastaneci Eidin Elmez ve FETÖ okullarının eski yöneticilerinden Mustafa Önder’in tutuklandığı bilgisini verdi. 

KAÇMAYA BAŞLADILAR 

Fas’ta bulunan çok sayıda FETÖ’cünün tutuklanma ya da iade edilme korkusu dolayısıyla ülkeden kaçtıklarını da itiraf etti. Haberde Fas emniyet güçlerinin ülkenin önde gelen İslami dernekleri ve figürlerinin FETÖ ile bağlantılarını soruşturduklarını, bu kişilerden ve kurumlardan iletişimi kesmeleri, keskin bir mesafe koymaları yönünde 
uyarılarda bulunduklarının da altını çizdi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam