EYT'liler için emekli maaşı netleşti! Yüzde 60'ı en düşük 5.500 TL alacak

Asayiş haber 19 Ocak 2023 12:38
Videoyu Aç EYT'liler için emekli maaşı netleşti! Yüzde 60'ı en düşük 5.500 TL alacak
A
a

EYT son dakika haberleri: EYT yasasını bekleyen milyonların gündeminde maaş hesabı bulunuyor. EYT'lilerin ilk aylıklarının Mart ayında ellerine geçeceği ifade edilirken, ne kadar maaş alacakları da büyük oranda netleşti. Bu kapsamda emekli olmak için gün sayan 2.2 milyon kişinin yüzde 60'ının en düşük emekli maaşı olan 5.500 TL alacağı ifade ediliyor.


Son dakika: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde tüm çalışmaları tamamlayarak Meclis'e gönderdi. Şimdi ise tüm gözler Ankara'dan gelecek haberlere çevrildi.

Milletvekillerinin masasına gelen düzenlemenin önümüzdeki günlerde resmen yasalaşması bekleniyor.

VEDAT BİLGİN İLK MAAŞLAR İÇİN TARİH VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin EYT düzenlemesiyle ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Bilgin, kanun teklifinin Meclis gündemine ne zaman geleceğiyle ilgili konuşurken ilk maaşların ise Mart ayında hesaplara yatmasını öngördüklerini dile getirdi.

Bilgin açıklamasında, "Gruptaki milletvekillerimiz konuyu tartışıyor. Onlar Meclis'e götürecek, biz değil. Meclis'in iradesinde, bizden top çıktı. Milletvekillerimizin iradesiyle o şekilleniyor. Bundan sonraki aşamaları biz takip etmiyoruz. Biz Meclis'te milletvekillerimize, grubumuza getiriyoruz, orası değerlendiriyor, artık incelenir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Bakan Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin konuya destek verdiğini belirterek, "Özellikle kıdem tazminatıyla ilgili karşılaşılabilecek sorunu çözdü. Özel bir paket hazırladı. Dolayısıyla sorun yok" dedi.

EYT'Lİ NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAK?

Düzenlemenin kapsamına ilk olarak 2 milyon 250 bin kişi girerken, bunlardan 600 bininin memur olduğu ve ilk aşamada emeklilik hakkını kullanmayacağı hesaplanıyor. Bu durumda 1.6 milyon kişi potansiyel olarak emeklilik hakkını kullanabilecek. Edinilen bilgiye göre ise EYT'lilerin yüzde 60'a yakınının 5.500 TL civarında bir aylık alacağı öğrenildi.

SGK'DAN ÖĞRENİLEBİLİYOR

Öte yandan birkaç gündür erişime kapalı olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet sitesinde 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' uygulaması yeniden aktif hale geldi. Uygulamayla birlikte emekli olunduğu zaman alınacak maaş miktarı kolayca görüntülenebiliyor.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam