
AK Parti önceki dönem Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in yayımladığı “Ramazan Genelgesi”ne ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Kavuncu, genelgenin sıradan bir bürokratik metin olmadığını belirterek, bunun milletin tarihsel hafızasına ve medeniyet iddiasına uzanan güçlü bir irade beyanı olduğunu ifade etti.
Kavuncu yazısında, yayımlanan genelgenin devletin kendi toplumsal gerçekliğiyle barışmasının ve milletin değer dünyasıyla yeniden hemhâl olmasının önemli bir göstergesi olduğunu vurguladı. Genelgenin, kamunun mesafeli ve soğuk dili yerine bu toprakların kadim sesini ve vicdanını önceleyen bir yaklaşımı temsil ettiğini dile getirdi.
Genelgenin, inancı kamusal hayattan uzaklaştırmayı modernlik olarak gören anlayış için adeta bir “turnusol kâğıdı” işlevi gördüğünü savunan Kavuncu, farklı siyasi çevrelerden gelen tepkilerin ortak bir itiraz dili oluşturduğunu belirtti.
Kavuncu, konunun yalnızca bir Ramazan düzenlemesi olmadığını belirterek, Ramazan’ın bu topraklarda bir medeniyet nefesi olduğunu ifade etti. Çocukların bu medeniyet bilinciyle yetiştirilmesinin bir dayatma değil, tarihi ve milli bir sorumluluk olduğunu kaydetti.
Yazısında eğitim politikalarının kökleriyle barışık, özgüveni yüksek nesiller yetiştirmeye hizmet etmesi gerektiğini vurgulayan Kavuncu, eğitim anlayışının yalnızca teknik bilgi aktarımından ibaret olmadığını; ahlâk, irfan ve medeniyet bilincinin kuşaktan kuşağa aktarımını da kapsadığını dile getirdi.
Kavuncu, laiklik tartışmaları üzerinden yapılan eleştirilerin ideolojik bir yaklaşımı yansıttığını savunarak, inancın kamusal görünürlüğünden rahatsız olan çevrelerin tepkilerinin kültürel bir hegemonya kaybının yansıması olduğunu öne sürdü.
Genelgenin bir idari düzenlemenin ötesinde kültürel bir istikamet beyanı olduğunu ifade eden Kavuncu, “Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dilemiyoruz” sözleriyle yazısını tamamladı.
Kavuncu, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’e teşekkür ederek, yayımlanan genelgenin yerli ve sahici bir eğitim ufkuna katkı sunacağını belirtti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK’dan Ramazan Buluşması
Çorumlulara Çağrı Takımına Süper Li…
Mustafa Alagöz’den 14 Mart Tıp Bayr…
“Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü…
Çorum’da Kutsal Emanetler Sergisi Z…
“BBP’den Mesaj: Çorum Üretirse Türk…
“Türk Hava Sahasında Balistik Tehdi…
Uğur Uçar “Çorum FK’dan Bolu’da kri…
Tokat'ta 5.5 Büyüklüğünde Deprem Me…
Mustafa Alagöz’den "105. Yıl Mesajı…
Bolu Spor - Çorum FK 30.Hafta Maçı …
İskilip’te Motosiklet ile Servis Mi…
Ahmet Ahlatcı Hakkındaki Yurt Dışı …
Emeklilerin Bayram İkramiyesi Maaş …
Standart Dışı Plakalara Yeni Düzenl…
Yerli ve Milli Buğday Çeşidi “Kirve…
TFF, Trendyol 1. Lig’de 33, 34 ve 3…
AK Parti ve MHP İl Başkanlarından B…
Çorum’da Drone Destekli Trafik Dene…
Mahmut Arıkan’dan Trafik Düzenlemes…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET