Belçika'da 2 bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel saldırganlarından birisini geçen yıl teslim ettiklerini açıklamasının ardından Başbakan Michel'e istifasını sundu. İstifa talepleri Charles Michel tarafından kabul edilmedi.
Belçika Adalet Bakanı Koen Geens ve İçişleri Bakanı Jan Jambon, Brüksel saldırılarının sorumlularından İbrahim el Bakraoui'nin durumuna ilişkin Türkiye'nin daha önce Belçika'yı uyarması ancak Belçika makamlarının takibini yapmaması üzerine istifasını sundu.
Ancak 2 bakanın istifası Başbakan Charles Michel tarafından kabul edilmedi.
Belçika basınına konuşan Adalet Bakanı Geens, kendisinin ve İçişleri Bakanı Jambon'un el Bakraoui'ye ilişkin konuya dair istifasını sunduğunu ancak Başbakan kabul etmediği için görevlerine devam edeceklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki terör saldırısına ilişkin, "Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015'te notayla Belçika Büyükelçiliğine iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir. Hatta burada Hollanda da söz konusudur. Kendi isteği üzerine, Hollanda'ya da iade etmişiz. Nota ile oraya da bildirilmiştir. Ülkemizin hassasiyeti bakımından da bunu özellikle ifade ediyorum" açıklamasında bulunmuştu.
Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, Türkiye'nin sınır dışı ettiği Brüksel'deki saldırıyı gerçekleştirenlerden İbrahim el Bakraoui'nin o dönem terör bağlantısının bilinmediğini söylemişti.
İki intihar saldırganı kardeş
Brüksel'de salı günü Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonundaki terör saldırılarında, saldırganlar hariç toplam 31 kişi hayatını kaybetti ve yaklaşık 300 kişi yaralandı. Bazı yaralıların durumunun ağır olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
Saldırıları DAEŞ üstlenirken, tüm ülkede terör alarmı seviyesi en yüksek düzey olan 4'e çıkarıldı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çorum'u Tanımayanlar, Arca Çorum FK'yı da Anlayamaz!
Elvan Simsek
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Öğretmenler İçin Yeni Dönem! MEB Ön…
Şiddet Görüntüleri Sonrası Berhan Ş…
Galatasaray Başakşehir’i 3-2 Devird…
ARCA Çorum FK’ya Protokolden Moral …
Çağlar Söyüncü ARCA Çorum FK’da!
Çorum’da 70 Yıl Sonra Tarih Yeniden…
MB: Rezervleri 188,2 Milyar Dolara …
Motorine 8,24 TL Dev Zam! Litre Fiy…
Akif Manaf’a Sanat ve Barış Ödülü
Çorum’da Çöp Kamyonundan Düşen 2 Be…
Çorum’da Sporun Gündemi Başladı! Ço…
Çorum’da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yara…
Çorumlu Furkan Doğru Milli Takımda!…
TİMBİR’e "Temiz İnternete Hizmet Öd…
Prof. Dr. Arif Ersoy Vefatının 6. Y…
Çorumlu Genç Muhtar Teknede Dünyaev…
Çorumlu Paşa Ahmet Çörekçi Hayatını…
Çorum FK’dan Dünya Çapında Hamle: M…
Çorum Dolmabahçe'de 6-2'lik Ağır Ya…
Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğ…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET