Emekliye yüzde 25 zam!

Asayiş haber 9 Temmuz 2023 09:11
Videoyu Aç Emekliye yüzde 25 zam!
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin ardından ilk teşekkür ziyareti ve toplu açılış töreni için gittiği Bayburt'ta emekliye yüzde 25 zam oranında zam yapılacağını ifade ederek verilen sözün tutulduğunu ifade etti...

"Enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25'e yükseltiyoruz"

Son olarak dün emeklilerimizin maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi Meclisimizin onayına sunduk. 2023 yılının ilk 6 ayında TÜFE oranı yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25'e yükseltiyoruz.

Memur emeklisi kardeşlerimiz için toplu sözleşme hükümleri gereğince ön görülen zam oranı yüzde 17,55 olacaktı. Buna ilaveten refah payı verilerek zam oranını yüzde 25'e çıkarıyoruz. Böylece SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerimize aynı oranda zam yapıyoruz.

TEMMUZ ZAMMI İLE EN DÜŞÜK MEMUR VE
SSK, BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI NE OLDU?

En düşük SSK, Bağ-kur Emekli Maaşı  Ocak 2023 3500 TL'den 5500 TL'ye ardından ara zam ile birlikte 7500 TL'ye yükseltildi. En düşük memur emeklisi maaşı da yüzde 25'lik Temmuz zammı ile birlikte 9.876 TL'ye yükseldi.

Enflasyonun üzerinde yaptığımız artışlarla emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz. Emeklilerle ilgili düzenlenen bu adım tekrar hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Enflasyonla mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Fırsatçılara ve aç gözlülere kesinlikle müsahade etmeyeceğiz.

"Koltuklarını korumak dışında hiçbir gündemleri yok"

İnsanları kapı dışarı eden bu muhalefetin ülkeye de millete de faydası olmaz. Seçim kazanmak uğruna terör örgütleriyle bile işbirliği yapanlardan bu millete hiçbir fayda gelmez.

Bunların siyaset sahnesinde niçin bulunduklarını sizler de görüyorsunuz di mi? Sabah akşam kavgalarını izlemekten millete artık gına geldi. Düne kadar birbirlerine serenat yapıyorlardı, bugün hakaret ediyorlar.

Düne kadar ülkenin başına getirmeye çalıştıkları adaylarını, ‘mandacı', ‘tek adam', ‘diktatör' diyerek bugün göndermeye çalışıyorlar. Her gün kavga her gün didişme… Koltuklarını korumak dışında hiçbir gündemleri yok.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam