Elektrik faturalarında KDV indirimi!

Asayiş haber 1 Mart 2022 13:53
Videoyu Aç Elektrik faturalarında KDV indirimi!
A
a

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Elektrik faturaları ile ilgili yapılan yeni düzenlemeyi paylaşan Erdoğan, ''Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştür. Tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olmakta.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında elektrik faturalarına yönelik yapılan yeni düzenlemeyi de kamuoyuna duyurdu.

Erdoğan, meskenler ve tarımsal sulamada kullanılan elektrikte KDV oranının yüzde 18'den, yüzde 8'e düşürüldüğünü belirtti.

ELEKTRİKTE KDV İNDİRİMİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son kabine toplantımızda kamuoyuna duyurduğumuz elektrik tariflerindeki düzenlemeyide netleştirdik. Meskenlerde ve tarımsal sulamada kullanılan elektrikte alınan KDV yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü.

Ayrıca meskenlerdeki düşük tarife sınırı da günlük 8 kilovatsaate, aylık 240 kilovatsaate yükseltilmiştir. Tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır.

Esnaflar ve zannatkarlarımızda da yüzde 25 indirim uygulanacaktır.

Öğrencilerimize ve öğrencilerimize TÜBİTAK'tan sağladığımız burslarımızda yüzde 67'lik artışla bin 250 liraya çıkarıyoruz." dedi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam