Elektrik faturaları anlaşılır olmalı

ÇORUM 23 Temmuz 2019 08:20
Videoyu Aç Elektrik faturaları anlaşılır olmalı
A
a

EPDK, elektrik faturalarının sadeleştirileceğini, tüketicilere özgü bilgilerin basit, anlaşılabilir olacağı fatura uygulamasına geçildiği söyledi.


Elektrik faturaları sadeleşecek
 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan yapılan açıklamada, elektrik tüketicilerinin, tüketim miktarlarını ve uygulanan birim bedellerini karışıklık yaşanmadan görebilmeleri için elektrik faturalarına dair düzenleme yapıldı.

Yeni uygulamayla fatura tutarları daha kolay hesaplanacak. Tüketiciler ortalama elektrik enerjisi kullanım miktarlarını bilecekler ve buna göre tüketim eğilimlerinin aylara ve tarife saat dilimlerine göre değişimini görebilecekler.

Bununla beraber elektrik tüketiminin daha verimli duruma geleceği söylenildi.

Fatura içeriği tüketici gruplarına göre dinamik hale getirildi. Fatura görselinde tüketiciyi ilgilendirmeyen bazı başlıklar çıkartıldı. Yeni uygulama ile, fatura tutarı, son ödeme tarihi, ödeme merkezi ve fatura ortalama tüketim miktarı basitçe görebilecek. Faturada, fatura tutarına esas tüketim miktarlarıyla uygulanan fiyat ayrıca gösterilecek."

Açıklamada yeni uygulamada faturalarda dağıtım bedelinin olmamasına dair şunlar paylaşıldı:

"Faturalarda, kamuoyunda yanlış anlaşılma yaratandağıtım bedeli, sadece elektrik faturasının dağıtılmasını, enerjinin evlerimize ulaştırılmasını kapsayan bedel değildi. Dağıtım bedeli ifadesi, elektriğin şebeke, işletme ve personel maliyetlerini de içeren genel bir tanımlamaydı. 

24 saat kesintisiz elektrik sağlamak için her mevsim koşulunda çalışan işçilerin maaşından, elektrik kesintilerinin önlenmesine dair şebeke yatırım maliyetlerine ve yanmayan sokak lambalarının değiştirilmesine kadar pek çok maliyeti içeren bedel eleştiri konusu haline geldi. Kurumumuz fatura düzenlemesiyle hem bu yanlış düşüncelerin önüne geçmeyi hem de faturaları, tüketicide soru işareti yaratacak ibarelerden arındırmayı hedefledi."

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam