Dünyanın umudu BioNTech aşısı mı?

Dünya 14 Kasım 2020 12:59
Videoyu Aç Dünyanın umudu BioNTech aşısı mı?
A
a

Son günlerde en çok Biontech aşısı konuşuluyor. Akıllı aşı olarak lanse edilen bu yeni nesil aşı, gerçekten iddia edildiği gibi insanlığa çip mi yerleştirecek yoksa amacı sadece virüse karşı korumak mı olacak? ...


'VİRÜSÜN BULAŞMASINI ÖNLEYECEĞİNE İNANIYORUM'

55 yaşındaki Şahin, geliştirdikleri aşının etkisine dair elde edilen sonuçlar nedeniyle, henüz resmen kanıtlanmış olmasa da, aşının virüsün bulaşmasını da önleyeceğine inandığını ifade etti.
Koronavirüs salgınıyla mücadele tüm dünyada devam ederken, aşı çalışmaları da sürüyor.  Son günlerde en çok Biontech aşısı konuşuluyor. Akıllı aşı olarak lanse edilen bu yeni nesil aşı, gerçekten iddia edildiği gibi insanlığa çip mi yerleştirecek yoksa amacı sadece virüse karşı korumak mı olacak? Aslında aşının bulunması kadar ona ödenecek para da önemli aşıyı satın alamayacak ülkelere ne olacak? 

UĞUR ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA
Dünya manşetlerinde yer alan Uğur Şahin ve Özlem Türeci çifti Koronavirüs aşısı için güzel haberi duyurmuşlardı. Prof. Dr. Uğur Şahin, aşının koronavirüs salgınını bitireceğinden emin olduğunu söyledi.BBC'de yer alan habere göre; BioNTech  ve ABD merkezli Pfizer'ın birlikte geliştirdikleri koronavirüs aşısının yüzde 90 başarıya ulaştığı açıklanmıştı.İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesine konuşan Şahin, geliştirdikleri Covid-19 aşısının "virüsün başını ezip", 2020'de dünyayı esir alan salgına son vereceğinden emin olduğunu ifade etti.

Pfizer ile BioNTech  Pazartesi günü yaptıkları basın açıklamasında, aşı denemelerinin faz 3 aşamasında, gönüllü deneklerin yüzde 90'ında hastalığın gelişmesinin önlendiğini ve bu oranın beklenenden daha iyi bir sonuç olduğunu kaydetmişti.Ancak, deneme sonuçları henüz tüm detaylarıyla açıklanmadığı için, aşının semptomsuz enfeksiyonlarda da etkili olup olmadığı sorusu yanıtlanmış değil.Bu konuda iyimser olduğunu söyleyen Şahin, "Eğer soru bu aşıyla pandemiyi durdurup durduramayacağımız ise buna cevabım evet, çünkü semptomlu enfeksiyonlardan bile korunma sağlaması büyük bir etki yaratacaktır" dedi.

 

Geçen Pazartesi günü deneme çalışmalarının sonuçları açıklanıncaya değin aşının bağışıklık sisteminde yeterince güçlü bir tepki tetikleyip tetiklemeyeceğinden emin olmadıklarını belirten Şahin, "Aşının bu virüsü yeneceğini biliyoruz artık" diye konuştu. Uğur Şahin, BioNTech şirketini 2008'de eşi Dr. Özlem Türeci ile birlikte kurmuş. Her ikisinin de aileleri 1960'larda Türkiye'den Almanya'ya göçmüş.
 

Aşının "birden fazla şekilde" koronavirüse saldırdığını belirten Şahin, "Covid-19'un hücrelerimize girişini engelliyor. Ama virüs bir şekilde girmiş bile olsa, o zaman da hücreleri virüsün kafasına vurup ortadan kaldırıyor. Bağışıklık sistemini bu iki savunma hareketini yapacak şekilde çok iyi eğittik. Artık biliyoruz ki virüs bu mekanizmalara karşı kendisini savunamaz" diye konuştu.





 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam