DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUM TÜRKİYE İÇİN

Asayiş haber 27 Kasım 2017 08:24
Videoyu Aç DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUM TÜRKİYE İÇİN
A
a

Suriye asıllı Alman boksör Mahmut Ömerriat Charr, Rus rakibi Alexander Ustinov’a ringi zindan etti. Dünya şampiyonu olan sporcu “Kemerimi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edeceğim” dedi...

Ringin kralı!

Ringin kralı!
Mahmut Ömerriat Manuel Charr, adını tarihe yazdırdı. Dram dolu hayatını dünya çapı bir başarıyla taçlandırdı. Mahmut, 20 yıl önce iç savaşta babasını kaybetti. Daha sonra annesi ve 6 kardeşiyle Lübnan'a gitti. Oradan da Almanya'ya geçti. Burada boksla tanıştı. Antrenmanlarını bir gün bile aksatmadı. Hayatını bu spora adadı. Onlarca maça çıktı. Önceki akşam da Rus boksör Alexander Ustinov ile Almanya'nın Oberhausen şehrindeki 12 bin 650 kişilik König Pilsener Arena'da Dünya Boks Birliği (WBA) ağır sıklet unvan maçına çıktı. Ringde şampiyonluk için yumruklarını salladı. Rus rakibi karşısında 4. raunttan itibaren oyunu dengeleyen Suriyeli boksör, sonunda kemeri takmayı başardı. Böylece ilk kez dünya şampiyonu olma sevincini yaşandı. Seyirciler onu ayakta alkışladı. 33 yaşındaki boksör, karşılaşmadan önce basın danışmanı Vedat Alyaz'a yaptığı açıklamada, kemeri kazanırsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edeceğini vurgulamıştı. Maçtan sonra şu ifadeleri kullandı. "Ben mülteci olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Erdoğan'ın Suriyelilere ne kadar yardımcı olduğunu da çok iyi biliyorum. Ona minnettarım. Kendisi benim gönlümde dünya şampiyonudur. Bu minnettarlığımın bir karşılığı olarak, Türkiye'ye uçarak kendisini ziyaret edip, kemerimi hediye etmek istiyorum..."



BOKSÖRÜN EŞİ TÜRK
Dünya şampiyonu boksörün, Ceyda isimli bir Türk'le evli olduğu öğrenildi. Türkiye'yi çok seven Charr'ın, eşine İstanbul'dan lüks bir ev aldığı iddia edildi.



ŞAMPİYONUN HOCASI BOĞAZIN BOĞASI
Dünya şampiyonu Mahmut, rahmetli milli boksörümüz Sinan Şamil Sam'ın öğrencisiydi. Milli gururumuzdan tüm oyun taktiklerini öğrendi. Daha sonra da maçlara çıkıp, rakiplerini bir bir yere serdi. Charr'ın basın danışmanlığını yapan Vedat Alyaz, "Manuel'i çocukluğundan beri tanırım. Türkçe müzik dinler ve söylerdi. Sinan Şamil Sam'la antrenman yapıyorlardı. Manuel Charr'ı tıpa tıp Sinan Şamil Sam'ın dövüş stilini taklit ediyor" dedi.



KALÇASINA PROTEZ TAKILDI 6 AYDA AYAKLANDI
Şampiyon Charr, iki yıl önce talihsiz bir olay yaşadı. Bir dönercide yemek yediği sırada silahlı saldırıya uğradı. Karnına 10'a yakın kurşun saplandı. 6 ay önce de aşırı antremanlardan dolayı kalçasını sakatladı. Kalçasındaki iki kemikten parça alındı. Yerine protez takıldı. Daha sonra özel bir elektrik tedavisi aldı. Kısa sürede ayağa kalktı. Müsabakalara büyük bir hırsla hazırlandı...

12 raunt sonunda 3 hakem de 115- 111, 116-111 ve 115-112 Charr lehine puanladı. Profesyonel kariyerinde 34 maçta 30 galibiyeti bulunan Charr, adını Vitali Klitschko ve Alexander Povetkin gibi isimlerle çıktığı maçlarla duyurmuştu. Bu müsabakalardan kazandığı parayla annesine çok istediği çamaşır makinesini aldı.

Haber/ Takvim : Mevlüt YÜKSEL

 
Kaynak : Takvim Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam