Dolar Patladı İlk rakam 8.35'e kadar yükseldi!

Asayiş haber 21 Mart 2021 22:06
Videoyu Aç Dolar Patladı İlk rakam 8.35'e kadar yükseldi!
A
a

Merkez Bankası Naci Ağbal'ın sürpriz biçimde görevden alınması doların ateşini bir kez daha yükseltti. Yurtdışı piyasaların açılmasıyla birlikte dolar 8.35'e kadar yükseldi...



SON DAKİKA HABERİ: Lütfi Elvan'dan açıklama..!
SON DAKİKA HABERİ: Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ekonomik gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Lütfi Elvan, "Makroekonomik çerçeve enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürdürülecek" dedi. Elvan, "Piyasaların etkin ve sağlıklı işleyişini son derece önemsiyoruz. Serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir taviz kesinlikle söz konusu olmayacak, liberal kambiyo rejimine kararlılıkla devam edilecek." ifadelerini kullandı.



#Çorum
#hitittvnet


Merkez Bankası Naci Ağbal'ın sürpriz biçimde görevden alınması doların ateşini bir kez daha yükseltti. 

Yurtdışı piyasaların açılmasıyla birlikte dolar 8.36'ya kadar yükseldi.

Doların hızlı yükselişinin ardından 7.20'lere kadar gerilediği görüldü.


 

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın yerine Şahap Kavcıoğlu'nun getirilmesinin ardından dolar/TL için ilk fiyatlamalar geldi. Dolar/TL kotasyonu yüzde 15 yükselişle 21 Mart 2021 saat 22.20 sıralarında 8,40 seviyesinde işlem gördü.

Merkez Bankası Naci Ağbal'ın sürpriz biçimde görevden alınması doların ateşini bir kez daha yükseltti. Yurtdışı piyasaların açılmasıyla birlikte dolar 21 Mart 22.10 sıralarında 8.40'a kadar yükseldi.

Merkez Bankası'nın faiz artışı sonrası geçtiğimiz haftayı Mart ayının en düşük rakamı olan 7.22'lerde kapatan dolar, sürpriz değişim sonrası tekrar alevlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürpriz biçimde Naci Ağbal'ı Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alması ve yeni yapılan atama sonrası dolar kuru, uluslararası piyasaların açılmasıyla birlikte tekrar yükselmeye başladı.

Türkiye'de piyasaların açık olmamasını fırsat bilen uluslararası finans kuruluşları yüksek dolar kurunda işlem yapmaya başladı. İlk açılışı 8,08'den başlayan kur, 8,40'a kadar yükseldi.

'SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME' VURGUSU YAPMIŞTI

Cumartesi gününün ilk saatlerinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Naci Ağbal görevden alınırken TCMB'de başkanlığa Şahap Kavcıoğlu atanmıştı.

Yeni TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ilk açıklamasında enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama hedefine vurgu yaptı.



Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam