Diyanet'ten Korona'dan ölenlerin cenazesi için açıklama geldi

ÇORUM 9 Nisan 2020 16:38
Videoyu Aç Diyanet'ten Korona'dan ölenlerin cenazesi için açıklama geldi
A
a

Diyanet'ten korona vefatlı cenaze işlemleriyle ilgili karar.Din İşleri Yüksek Kurulu, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun aldığı yeni kararla cenaze işlemleriyle ilgili yeni fetvayı açıkladı...


Diyanet'ten korona vefatlı cenaze işlemleriyle ilgili karar
 

Daha önce koronadan ölenlerin nasıl gömüleceğiyle ilgili "tabutla gömülmenin sıkıntı olmadığını" belirten Diyanet, Bilim Kurulu'ndan alınan görüşün ardından yeni fetva verdi.

Diş İşleri Yüksek Kurulu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Din İşleri Yüksek Kurulumuz, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu görüşünü alarak 22.03.2020 tarihinde 'Salgın Hastalık Durumunda Cenaze Namazı ve Defin İşlemleri' konulu fetva yayınlamıştır.

Söz konusu fetvada 'Hastalığın bulaşma riskine karşı uzmanların tavsiyeleri çerçevesinde gerekli koruyucu tedbirler alındıktan sonra cenazenin usulüne uygun olarak yıkanıp kefenlenmesi ve defnedilmesi gerektiği' vurgulanmış, devamında hastalığın bulaşma riskine göre zaruret hükümlerine işaret edilmiştir.

Bilim Kurulu'nun konuyu tartıştığı ve virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin cenazelerine diğer enfeksiyon hastalıklarından vefat edenlerden farklı uygulama yapmaya gerek olmadığı kararına vardığı bildirilmiştir.

Ayrıca son dönemde şikayetler tarafımıza ulaşmıştır.

Bu itibarla, din kardeşlerimize karşı dini olarak son vazifemizi yaptığımız Kovid-19 sebebiyle vefat edenlerin cenazelerinin  koruyucu tedbirler alındıktan sonra usulüne göre yıkanması, kefenlenmesi ve defnedilmesi farz-ı kifâyedir.

Bu dinî sorumluluğun usulüne uygun gerçekleştirilmesi için ilgililer tarafından gerekli tedbirler alınmalıdır." denildi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam