Diyanet'ten Fitre ve 'teravih namazı' açıklaması

ÇORUM 20 Nisan 2020 12:47
Videoyu Aç Diyanet'ten Fitre ve 'teravih namazı' açıklaması
A
a

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, herkesin evinde ailesiyle teravih namazını kılabileceğini söyledi.Erbaş, 'Ramazan ve Sorumluluk Bilinci' temalı '2020 Yılı Ramazan Ayı' tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.


'2020 Yılı Ramazan Ayı' tanıtım toplantısında açıklamalar yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'İftar sofraları yerine, gıda paketleri, alışveriş kartları, bayramlık kıyafet dağıtarak ihtiyacı olanları yalnız bırakmayacağız' dedi. Erbaş, herkesin evinde ailesiyle teravih namazını kılabileceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı 'Ramazan ve Sorumluluk Bilinci' temalı '2020 Yılı Ramazan Ayı' tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erbaş, şunları söyledi:

Sağlık nimetinin önem kazandığı bugünlerde, oruç ibadetinin bağışıklık sistemimizi koruyup güçlendirdiği bilimsel gerçeğinin de idrakinde olarak sağlığımız için tehdit oluşturan, başta sigara tüm zararlı alışkanlıkları terk ederek yüce Allah'ın bize ikram ettiği emanete sahip çıkalım.

İftar sofraları yerine gıda paketleri, bayramlık kıyafet, alışveriş kartı dağıtarak ihtiyacı olanları yalnız bırakmayacağız. 35 ülkede ramazan ayının sonuna kadar 38 bin 450 gıda, 46 bin iftar paketi dağıtımı ve 10 bin 800 yetime bayramlık kıyafet vereceğiz.

'Tüm hatlardan 5601'e SMS ile fitre bağışı'

Türkiye Diyanet Vakfı, Ramazan ayında yurt içinde ve yurt dışında toplam 12 milyon liraya yakın yardım yapmış olacak. Faturalı ve faturasız bütün hatlardan 5601'e SMS ile fitre bağışı yapılabilecek. Bir SMS ücreti, bir fitre bedeli olan 27 TL'dir.

Zekat, fitre, fidye, sadaka, gıda paketi, bayramlık kıyafet bağışları, 'www.tdv.org ve bagis.tdv.org' adreslerinden online  ve tüm PTT şubeleriyle anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılabilir.

Herkes evinde ailesi ile beraber teravih namazlarını kılabilir, çünkü teravih namazı ferdi olarak da kılınabilen namazdır.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam