Dişçilerin Eylülde açılması planlanıyor

Asayiş haber 9 Mayıs 2020 15:19
Videoyu Aç Dişçilerin Eylülde açılması planlanıyor
A
a

Korona salgını nedeniyle tedbirlerin kademeli şekilde gevşetilmesine 11 Mayıs'ta başlanacak. Dört aşamadan oluşan normalleşme planına göre sosyete pazarlarına yasak sürecek. Dişçiler eylülde çalışmaya başlayacak...


Normalleşme planına dair yeni detaylar: Dişçilerin eylülde açılması planlanıyor
 

4 aşamalı normalleşme planında birinci aşama 11 Mayıs günü başlıyor. İkinci aşama 27 Mayıs-31 Ağustos, üçüncü aşama 1 Eylül-31 Aralık, dördüncü aşama da aşının bulunmasının beklendiği 1 Ocak ve sonrası şeklinde planlandı.

Ramazan ayı sonrasında kısıtlamalarda kademe kademe rahatlama olacak. Restoranlar, kafe ve lokantaların normalleşme süreci ikinci yarısı haziran ayı ortasında açılması amaçlanıyor. Restoranlarda maske ve mesafe kuralı zorunlu ve sandalye sayısı az olacak.

Pazar yerleri, sosyete pazarları dışında 11 Mayıs günü açılacak. Sosyete pazarlarının haziran ayının başında açılması planlanıyor. Merakla beklenen Kapalıçarşı 1 Haziran günü açılacak. Pazar yerlerinde uygulanan maske zorunluluğu ve mesafe kuralı, sosyete pazarı ve Kapalıçarşı'da da olacak. Genelgeyle, pazar yerlerinde, giyim, oyuncak, çiçek, fide, zücaciye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışına kısıtlama kaldırıldı. Bu malzemelerin 11 Mayıs saat 09.00'dan itibaren pazarda satışına izin verilecek.

65 yaş ve üstü ilk defa yarın 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkacak. Salgının ilerlemesine göre bu yaş grubuna yeni sürprizler olabilir. Olumsuz gelişme olmazsa Ramazan Bayramı sonrası hafta içi bir gün sokağa çıkabilecekler.

11 Mayıs günü açılması planlanan AVM'lerde maske takma, ateş ölçme ve sosyal mesafe kuralları sıkı olacak. Tehlike geçene kadar valeler hizmet vermeyecek.

AVM'lere ultraviyole ışınlarla 30 gün korumalı dezenfektan önerildi. Bazı AVM'ler girişler, koridorlar, tuvaletler gibi ortak kullanım alanlarında UV korumalı dezenfektan kullandı.

İç hat ve dış hat uçuşları 28 Mayıs'ta başlayacak, uçuşların başlaması haziran ayına da kalabilir. İlk etapta 19 ülkeye uçuş amaçlanıyor.  Bulaşıyı önlemek için orta koltukların boş tutulması başta tedbirler olacak. Seyahat kısıtlamasının 27 Mayıs ve 31 Ağustos olarak belirlenen normalleşmenin ikinci aşamasında tamamen bitmesi halinde bütün uçuşlar serbest olacak.

Yabancı yolcularda özel sağlık sigortası önkoşulu aranacak. Havalimanına giren yolcu ve çalışanların termal kameralarla vücut sıcaklığı ölçülecek.

Spor salonlarının haziran ayının son haftası açılması düşünülüyor. Sürücü okulları, dans okulları, futbol okullarının ikinci aşamada açılması amaçlanıyor.

At yarışlarının haziranda başlaması amaçlanıyor.

Diş hekimlerinin ve fizyoterepistlerin de 1 Eylül'de göreve başlaması düşünülüyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Haziran sonrası bazı kurumları açmayı düşünüyor. Bilim Kurulu onaylarsa yaygın eğitim veren bütün kursların açılması çalışması var.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam