Darbecilerin gecikmesini kahraman pilotlar sağlamış

Asayiş haber 4 Ağustos 2016 09:48
Videoyu Aç Darbecilerin gecikmesini kahraman pilotlar sağlamış
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 dakikalık farkla kurtulmasını cuntacıların helikopterini bozan Yarbay Bahattin Akgül ve ikinci pilotu Serkan Çoban'ın sağladığı ortaya çıktı.

Alınan ifadelere göre, Ankara ve İstanbul'dan gelerek İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nde buluşan suikast timleri, helikopterlerİi kullanacak pilotlarda 'itiraz' ile karşılaşıldı. Cuntacıların faaliyetlerinden şüphelenen pilot Yarbay Bahattin Akgül ve ikinci pilot Serkan Çoban, 'Uçmayacağız' diyerek helikopteri kullanmayı reddetti.

MİT'ten 'Darbe oluyor' bilgisi alan Yarbay Akgül, ifadesinde “İkinci pilotuma ve diğer helikopterin ikinci pilotuna sağ motora sıcak hava basacağız' dedim. 'Komutanım, ne emrederseniz yaparım, arkanızdayım, dedi. Sonra sol ve sağ motoru çalıştırdık.

Butona sürekli basmak suretiyle limit dışına çıktık ve motor çalışmaz imajı oluştu” diye konuştu.

Görüntüler incelendiğinde, saldırıda kullanacak helikopterin bozularak cuntacıların yarım saat engellendiği belirlendi.

CUNTACILARA SİLAH ÇEKTİ

Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan elde edilen görüntülerde görevli uzman çavuşun pilota silah doğrulttuğu bunun üzerine görevlilerin helikopterin etrafını sararak pilotların kokpitten inip teslim oldukları görüldü.

Jet üssünün meydanındaki güvenlik kamerası görüntülerine ilk yansıyan görüntü Marmaris saldırısına katılan helikoptere ilişkin oldu. Görüntülere göre, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırıda yaralanan ve üzerinden Fethullah Gülen duası çıkan SAT komandosu Yüzbaşı Harun Gülmez'in helikopterden ambulansa alınma anları ve ilk müdahale anları yer aldı.

Bu müdahale sırasında alanda bulunan ikinci helikoptere ise bu kez Foça Deniz Üs Komutanlığı'ndaki evlerinden şortlu olarak darbeci askerlerce gözaltına alınan Amfibi Görev Kuvvet komutanı Tümamiral Aydın Şirin ile kampta bulunan Tümamiral Hasan Nihat Doğan'ın getirilmeleri yer aldı.

GÖRÜNTÜLERDE YER ALDI

Elleri arkadan bağlı olan iki amiralin helikoptere bindirilmesinden sonra İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun talimatıyla üsteki askerler, harekete geçip darbecilere müdahale etti.

Askerlerin silahlı müdahalenin yanı sıra bir asker beylik tabancasını çıkartıp helikopter pilotuna doğru doğrulatması ve kalkışını engellediği anlarda yine görüntülerde yer aldı. Bu görüntülerden sonra üsse gelen polis, çok sayıda darbeciyi gözaltına aldı.

Kaynak : Star Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam