Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taşeron müjdesi geldi!.

Ekonomi 5 Aralık 2017 12:44
Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taşeron müjdesi geldi!.
A
a

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taşeron işçiler ile ilgili müjdeli açıklama geldi...

İşte Erdoğan'ın taşeron işçiler ile ilgili açıklamaları;
​Sözlerime son vermeden önce yaklaşık 900 bin çalışanımızı ilgilendiren ve kamuoyunda taşeron olarak bilinen düzenlemeye değinmek istiyorum.
TAŞERON DÜZENLEMESİ
İşçilerimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşebbüslerinde istihdam edilecekler. Kamudaki 450 bin ile Belediyelerdeki 400 bin toplamda 850 bin taşeron işçimiz çalıştıkları yerde istihdam edilecektir. 23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan süresi 9 aya çıkarılıyor. Böylece bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz.

İŞTE DÜZENLEMENİN DETAYLARI

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıoğlu'da Twitter'dan yaptığı açıklamada düzenlemenin detaylarını duyurdu.

Sarıeroğlu, merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışanların sürekli işçi kadrosuna alınacağını belirtti.

Sarıeroğlu'nun açıklaması şu şekilde: "Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün, bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra KADROLU işçi olacak.

Belediye ve İl Özel İdarelerinde, taşeron olarak çalışan kardeşlerimiz için de yeni bir düzenleme yaptık, bu kardeşlerimiz, il özel idarelerin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecekler. 4/C'li kardeşlerimizi de unutmadık, 4/C kapsamında çalışanları, 4/B kadrosuna alıyoruz. Böylece, 4/C kapsamındaki çalışanlarımızın bu sorununa da bir nokta koyuyoruz. Yeni düzenlemenin, 4/C'li kardeşlerimize de hayırlı olmasını diliyorum.

Mevsimlik çalışan geçici işçi kardeşlerimizi de unutmadık. Yapacağımız düzenleme ile, bu işçilerimizin 5 ay 29 güne kadar olan çalışma sürelerinin 4 aya kadar daha uzatılmasını sağlıyoruz. Her fırsatta işçinin hakkını koruyup, gözetleyen, her platformda bunu kararlılıkla dile getiren ve taşeron işçilerimizle ilgili yapılan bu tarihi reformun mimarı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz. "

.
Kaynak : Takvim Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam