Çorumlu Pehlivanlar 659. Kırkpınar yağlı güreşlerine hazırlanıyor

ÇORUM 10 Temmuz 2020 12:49
Videoyu Aç Çorumlu Pehlivanlar 659. Kırkpınar yağlı güreşlerine hazırlanıyor
ÇORUMLU PEHLİVANLAR KIRKPINAR'A HAZIRLANIYOR!
A
a

 Çorum'un Tarihi Kırkpınar meydan hakemlerinden ve güreşçilerinden  Mehmet Tepe'nin sponsorluğunda Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne hazırlanan Çorumlu pehlivanlar, antrenmanlarına Elvançelebi köyünde türbe ziyareti yaparak başladılar...


"Kırkpınar'ı Eylül ayında yapmak istiyoruz"

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için son kararı Bilim Kurulu verecek.Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "İstanbul Üniversitesi bir kaç gün içinde bize raporu gönderecek. Bizler de bu raporu Bakanlığa ileteceğiz. Bakanlık da Bilim Kuruluna sunacak." dedi.  Federasyondan yapılan açıklamada, 5 Haziran'da İstanbul'da Türkiye Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'le bir araya gelinerek konunun tüm ayrıntılarıyla masaya yatırıldığı hatırlatıldı.

Başkan Musa Aydın, 658 yıllık bir geçmişe sahip olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni yapmak için adeta seferberlik ilan ettiklerini aktararak, "Elbette Bilim Kurulunun alacağı karar bizim için çok önemli. Bilim Kuruluna Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni Eylül ayında yapmak için başvuracağız ama onlar bu tarihi ötelerse de çok önemli değil. Ekim ayı da olsa kasım ayı da olsa tek amacımız Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni yapmak." değerlendirmesinde bulundu.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne hazırlanan Çorum Ata Sporu Güreşi Koruma ve Yaşatma Derneği başkanı Uğur Çadır ve Başpehlivan Ahmet Selbest'in önderliğinde  hazırlanan pehlivanlar, antrenmanlarına Elvançelebi köyünün er meydanında  başladılar. Çorum Ata Sporu Güreşi Koruma ve Yaşatma Derneği başkanı Uğur Çadır, 659'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin şampiyonu Ahmet Selbest, antrenmanlara Elvançelebi köyünde başladıklarını söyledi.
Başkan Çadır, pehlivanları antrenmana Çorumun gururu olan ve Yağlı Güreşleri'nde antrenörü Ahmet Selbest''in yönetiminde antrenmanlarımıza başladık. Koronavirüs nedeniyle Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri yapılırsa arkadaşlarımızdan madalya bekliyoruz. Zor bir spor. Tüm güreşçilere başarılar diliyorum" dedi.

AntrenörAhmet Selbest ise bu yılki Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapılacağına inandığını söyledi. Antrenman yapmak için Çorum'un n en güzel yerlerinden  Elvançelebi ermeydanına geldiklerini anlatan Selbest, "Antrenmanlarımızı hiç kesmedik. Bugün de antrenman için Mehmet Tepe,hocamızın daveti üzerine geldik. Sağ olsun bize destek oluyor. 659.Kırkpınar yağlı güreşlerinde Kürsüde yer alacağız.Bilim Kurulu'ndan güzel haberler gelirse Kırkpınar güreşlerine ekip olarak hazırız. Çorum Belediye Başkanımız Dr.Halil İbrahim Aşgın'danda Kırkpınar  Yağlı Güreşlerinde bizi yalnız bırakmamasını bekliyoruz. Tüm pehlivanlara başarılar diliyorum dedi.








 
ÇORUMLU PEHLİVANLAR KIRKPINAR'A HAZIRLANIYOR!
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam