Çorum'un Yıldızı Hitit Angels Robotik Takım yardım bekliyor

Güncel 16 Ocak 2019 01:10
Videoyu Aç Çorum'un Yıldızı Hitit Angels Robotik Takım yardım bekliyor
A
a

Anadolu'nun güneşi Çorum'un Yıldızı Hitit Angels Robotik takımının hedeflerini ve hayallerini gerçekleştirmesi için Çorumlu iş adamlarına ihtiyacı var...


Çorum’u Temsil Edebilmek İçin Destek Bekliyorlar. Anadolu'nun Tek Kız Takımını Çorum çıkardı.Bu Takım Uluslararası turnuvalarda Çorum’u temsilen Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı olan “Hitit ANGELS” şimdi yeniden yarışmalar için çalışmalarına başladı...


Hitit Angels’in Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurdukları robotik bir bölüm olduğunu dile getiren Bilim Teknolojileri Öğretmeni ve Takım Mentorü Engin Uzun, biz farklı okullardan öğrencilerin toplandığı bir robotik takımıyız. Hedeflerimizi ve hayallerimizi gerçekleştirmek için Çorumlu iş adamlarımıza  ihtiyacımız var dedi.

Uzun, Bizler gelecek için berrak hayalleri olan, bu hayaller doğrultusunda kendini her açıdan geliştirmeyi amaçlayan; geleceğin çift kanatlı liderleri, mühendisleri ve daha niceleri olmayı hedefleyen gençleriz. Bu yolda FRC Robotik yarışmasını kendimize araç edindik. Bu yarışmada ülkemizi Kanada Quebec City’de temsil etmek istiyor, sizleri de hayallerimizin ortağı olmaya davet ediyoruz ifadelerini kullandı.

BİZ 

Ekibimiz Java dili, Arduino programlama, Solid Works,  Illustrator, Photoshop, Premier gibi programlar kullanarak tasarım yapma gibi konularda çalışmalar yapmış ve daha önceki organizasyonlarda yer almış tecrübeli 35 öğrenciden oluşuyor. 

Takım olarak 9-12 Mart’ta Ülker Sports Arena’da Fikret Yüksel Vakfı tarafından düzenlenen FRC İstanbul 2018 Regional turnuvasına katıldık ve Çorum ilinden tek robotik takımı olarak okulumuzu başarı ile temsil ettik. Yarışma 6 haftalık süre kısıtlamasında ülkemizde teknik liselerde bile sık rastlanmayan alet edevatları kullanma becerisi ile robot üretmeyi gerektiriyor. 2018 yılında Anadolu'dan katılan tek kız takımı olarak Turnuvada yer aldık. Son sıralama maçına kadar mücadeleyi bırakmayan takım finallere çıkamasa da bu sayede kendi hedeflerine ulaştı. Öğrenmek için bir araç olarak inşa edilen robot ile takım başka türlü kazanılması mümkün olmayacak beceriler ve deneyimler elde etti. 
 

İhtiyacımız olan maddi destek tamamlandığında FIRST  vakfı(Türkiye´de Fikret Yüksel Foundation) tarafından Mart 2019´da düzenlenecek olan FRC Kanada Quebec City Regional yarışmasına katılabileceğiz. 

Robotumuzu tasarlayabilmemiz ve FRC Kanada Quebec City Regional’da ülkemizi temsil edebilmemiz, aynı zamanda size göndermek istediğimiz ödülleri üretebilmemiz için bize şimdi destek olabilirsiniz!

FRC Nedir? Hitit Angels

“Akıl için spor!” anlayışının hakim olduğu, profesyonel mühendislerin rehberlik etmek için gönüllü olduğu, gelişmiş yazılım ve donanımların kullanıldığı, 20 milyon dolarlık burs imkanlarının bulunduğu bir robotik yarışmasıdır. Kar amacı gütmeyen First kuruluşu tarafından organize edilmektedir. 1992 yılında ilk defa Amerika’da düzenlenmiştir. 2017 yılında dünya çapında 26 ülkeden 3357 takım yarışmaya katılmıştır. Yarışmalar Türkiye’nin de dahil olduğu 8 farklı ülkede düzenlenmektedir.

Ülkemizde organizasyon Fikret Yüksel Vakfı tarafından düzenlenmektedir. 2017 yılında Türkiye’de 53 takım yarışmaya katılmıştır. Bunların arasında yurt dışından gelen takımlar da yer almaktadır. Ayrıca robotik takımımız İstanbul'da yer alan 30 robotik takımından biri olup Maltepe ilçesindeki tek robotik takımıdır. 

Hitit Angels takımı da 2018-2019 döneminde bu takımlar arasında yer almak istiyor. FRC Kanada Quebec City Regional 03 - 06 Nisan 2019 tarihlerinde yapılacaktır ve Hitit Angels dahil olmak üzere 35 takım bu yarışmada yer alacaktır.

Neden FRC Yarışması?

Diğer robotik yarışmaları yalnızca robotun kendisine yani sonuca odaklanmaktadır. Yarışmalarda yılların birikimini kullanan ekipler araçlarını her yıl geliştirerek aynı amacı tekrar eden robotlar üretmektedir.

FRC yarışmalarında oyun yarışmadan sadece 6 hafta önce açıklanır ve robot inşa süreci başlar. Yeni yada eski her takımın oyunu aynı anda öğrenmesi bir nevi eşitlik sağlar. Takımlar oyunun kurallarına uygun robotu bu süre içerisinde tasarlayıp üretir. Yarışma 3 gün sürmektedir. İlk gün robotlar test edilir diğer iki gün ise iki ittifak şeklinde karşılaşmalar yapılır. Yardımlaşma, iş güvenliği iş ahlakı ön planda tutulur ve jüriler tarafından değerlendirilir. Jüriler önde gelen teknoloji firmalarında çalışan ya da bu alana ilgi duyan saygın kişilerden oluşur. FRC yarışması için Fortune 500 şirketlerinin 200’den fazlası First’e sponsorluk desteği vermektedir.*

Sonuçtan çok süreç önemlidir. Yarışma öğrenmemiz için bir araç olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Yarışma sonunda teknik olarak en iyi olan robotların yanında sosyal olarak çalışan takımlar da ödüllendirilir. 25 adet ödül yarışma sonunda sahibini bulur. Yarışmanın tek bir birincisi olmaz, bu herkesin emeğinin karşılığını alabileceği bir platformdur.

 

*The 3M Company, Argosy Foundation, Bechtel Corporation, The Boeing Company, Booz Allen Hamilton, Caterpillar Inc., DEKA Research & Development Corporation, The Dow Chemical Company, FedEx Corporation, General Motors Company, Google, Inc., John Deere, LEGO® Education, Lockheed Martin, Motorola Solutions Foundation, National Aeronautics and Space Administration (NASA), NI, NRG Energy, PTC, Inc., Qualcomm® Incorporated, Rockwell Automation, Rockwell Collins, and United Technologies Corporation.

Amaçlarımız:

FRC yarışması amaçtan çok öğrenmek için kullandığımız bir motivasyon aracıdır. Amaçlarımız şu şekilde sıralanabilir;

  • Klasik eğitim ile elde edilemeyen yeterlilikleri öğrencilere kazandırmak.

  • Etraftaki fırsatları ve gelecekte ne konularda çalışmalar yapabileceklerini fark etmelerini sağlamak.

  • İletişim, takım çalışması, analitik düşünme, proje odaklı çalışma, stres yönetimi becerilerini geliştirmek.

  • Sosyalleşmelerini ve akademik bağlantılar kurmalarını sağlamak.

  • Teknik olarak tasarım, yazılım, mekanik, elektronik, sosyal medya gibi alanlarda gelişimlerini sağlamak.

Hitit Angels Takımımızın adı. 

2017 Yılında kurduğumuz takımımız Çorum ilini temsil ettiği için ve Hitit Medeniyetinin başkenti olması sebebiyle adımızı ilk olarak temsil ettiğimiz topraklardaki medeniyetten aldık. Ayrıca Kurduğumuz çekirdek kadrodaki takım üyelerimizin genelini kızlardan oluşması sebebiyle Angels olarak ekledik. Hitit Angels bu şekilde kurulmuş oldu. 

Yaptığımız çalışmalar ile Anadolunun Hitit Güneşini ve Kızlarımızın beceri kazanımlarını birleştirdik. 2019 yılında ise çalışmalarımızı geliştirerek takımımıza yeni üyeler kazandırdık. Şuanda takımımız 4 okulun ortaklığı ile geleceğe daha farklı bakmaktadır.

 

YAPTIKLARIMIZ

FRC 2018 İstanbul Regional'a katıldık. Takım olarak 9-12 Mart’ta Ülker Sports Arena’da Fikret Yüksel Vakfı tarafından düzenlenen FRC İstanbul 2018 Regional turnuvasına katıldık ve Çorum ilinden tek robotik takımı olarak okulumuzu başarı ile temsil ettik. Yarışma 6 haftalık süre kısıtlamasında ülkemizde teknik liselerde bile sık rastlanmayan alet edevatları kullanma becerisi ile robot üretmeyi gerektiriyor. 2018 yılında Anadolu'dan katılan tek kız takımı olarak Turnuvada yer aldık. Son sıralama maçına kadar mücadeleyi bırakmayan takım finallere çıkamasa da bu sayede kendi hedeflerine ulaştı. Öğrenmek için bir araç olarak inşa edilen robot ile takım başka türlü kazanılması mümkün olmayacak beceriler ve deneyimler elde etti. 
 

YAPACAKLARIMIZ

  • FRC İstanbul Regional'a (İstanbulda düzenlenen resmi FRC Turnuvası) katılmak 
  • FRC Kanada Quebec City Regional'a katılmak
  • Okullarımızda bilimi yaygınlaştıracak projeler geliştirmek
  • İmkanı olmayan çocuklara STEAM (Science,Technology,Engineering,Art, Mathematics) eğitimi vermek
  • “United bye STEAM” mottomuzla yola çıkarak farklı gençleri de bilimle birleştirmek

Şimdi önümüzde yeni bir yarışma ve katılmamız için ödememiz gereken 4000 dolarlık katılım bedeli var.

Tekrar başarılı olup daha iyisini yapabileceğimize biz inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz. 

Siz de bize inanıp destek olur musunuz?




 

Sponsorluk:

  • Bizim için sponsorluk sadece para değil. Eğer elinizdeki imkanları kullanmamıza izin verirseniz de bu bizim için çok değerli olur.
  • Baskı atölyenizi kullanmamıza izin verebilirsiniz
  • Robot yapımı için alet edevat temin edebilirsiniz
  • Robotik alanında eğitim verebilirsiniz
  • Robot parçalarını sağlamada yardım edebilirsiniz
  • Takım üniforma ve tişörtlerimizi basmada destek olabilirsiniz
  • Bizi paylaşıp sesimizi duyurabilirsiniz
 
  • 30 ₺     : 3D printer anahtarlık 
  • 50₺      : Takım rozeti 
  • 75₺      : 3D printer  Telefon Standı
  • 150₺    : Takım logolu baskı T-shirt
  • 300₺    : T-shirt+Anahtarlık+rozet
  • 500₺    : 3D printer ile sürpriz hediye
  • 750₺    : Hediye Paketi 

Hitit’in Kızları Kanada’da Türkiye’yi temsil edecek 
Kanada Quebec City deki turnuvaya katılımımız onaylandığını açıklayan Uzun, “Takımımız kendini geliştirdi. Kızlarımıza güveniyorum. Bu yarışmalara katılan Anadolu’nun tek kız takımı. Çorum’da bir farkındalık oluşturmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Hitit Angels takımı üyesi Esra Nur Kısacık ise Hitit Angels Robutu’nu Fenerbahçe Ülker Arena Stadı’nda sergilediklerini kaydetti. Robotu kendisinin kullandığını anlatan Kısacık, “Yarışmaya katılan diğer takımların erkek-kız karmasından oluşurken tek kız takımı bizdik. Bunu görünce çok yardımcı oldular” dedi.

Yaren Biçer adlı öğrenci de geçen yıl katıldıkları yarışmada tek kız takımının kendileri olduğunu hatırlatarak, bunun kendilerini farklı kılarken, ayrı bir heyecan verdiğini belirtti

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam