Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum'da da kafe ve restoranlarda sigara yasağı denetimlerini artırıyor. Bakanlık, sigara içilen alanları tespit etmek amacıyla çapraz denetimler başlattı. Bu denetimlerde sağlık personeli, Çorum'un yanı sıra diğer illerde ve ilçelerde de görev yapacak.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun talimatıyla, tütün kullanım oranlarındaki artış ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda, tütün denetçileri Çorum'da da aktif olarak çalışacak. Denetimler, sigara yasağına uyulup uyulmadığını kontrol etmek amacıyla yapılacak.
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Muhammed Emin Demirkol, tütünle mücadelede denetimlerin önemine vurgu yaparak, Çorum'da da bu denetimlerin sıklaştırılacağını belirtti. Demirkol, sigara bırakma polikliniklerinde çalışan sertifikalı hekim sayısının artırılacağını ve eğitimlerin hızlandırılacağını ifade etti. Ayrıca, sigara bırakma polikliniklerinde hastalara ücretsiz ilaç verileceğini söyledi.
Çorum'daki sağlık personeli, kolluk kuvvetleriyle birlikte çapraz denetimler gerçekleştirecek ve farklı illerden gelen sağlık personeli de Çorum'da denetim yapacak. Sağlık Bakanlığı, vatandaşlardan gelen ihbarlar ve talepler doğrultusunda denetimleri güçlendirecek. Çapraz denetimlerin daha etkin olduğunu gösteren veriler, bu uygulamanın Çorum'da da başarılı bir şekilde devam etmesini sağlayacak. Demirkol, sigaranın pasif içicilik dahil vücuda ve çevreye verdiği zararların büyük olduğunu belirterek, denetimlerin tavizsiz bir şekilde sürdürüleceğini vurguladı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...