
KURBAN BAYRAMI VE PANDEMİ YASAKLARININ KALDIRILMASI SAYI ARTIŞI OLDU
Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, ilimizin bazı temel sorunlarını Vali Mustafa Çiftçi’ye iletti. Beraberinde İl Sekreteri Aydın Taşkın ile birlikte Vali Mustafa Çiftçi’yi makamında ziyaret eden İl Başkanı Tahtasız, koronavirüs vakaları başta olmak üzere Çorum’un mevcut durumu hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyaret sırasında konuşan Vali Mustafa Çiftçi, geçtiğimiz Haziran ayında kontrollü sosyal hayata geçilmesi, bazı pandemi yasaklarının bitmesiyle birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da pozitif vaka sayısında artış yaşandığını belirterek, kurban bayramında yaşanan yoğunluğun etkili olduğunu kaydetti.
Çorum’da hastane doluluk oranının yüzde 80 seviyesinde olduğuna dikkati çeken Vali Çiftçi, Çorum’un koronavirüs vakalarında Türkiye ortalamasında olduğunu söyledi. CHP İl Başkanı Tahtasız ise sağlık kuruluşlarını ziyaretleri sırasında edindikleri bilgiler, izlenimler ve çalışanların sorunları konusunda da Vali Çiftçi’ye bilgi vererek, saha ziyaretlerinde edindikleri bilgileri aktardı. Vali Çiftçi de, bu hafta yapılacak ilk Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında CHP’nin öneri ve taleplerini gündeme getireceğini ve konuyu değerlendireceklerini bildirdi. Çiftçi, “Çorum halkından önemle rica ediyorum: Lütfen maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Kurallara ne kadar uyarsak hastalık riski de o kadar azalır” ifadesini kullandı.
CHP İL BAŞKANI MEHMET TAHSIZ BAZI KONULAR HUSUSUNDA VALİ ÇİFTÇİ'YE BİLGİ VERDİ
Tahtasız ayrıca Çorum’un Sungurlu İlçesi Yörüklü Köyü’nde bulunan ve 590 yıllık geçmişe sahip tarihi camiinin, bakım ve onarım çalışması gerektirdiğini ileterek, en son 1999 yılında tamirat gören tarihi caminin, ata yadigarı, tarih kokan bir yapı olduğunu, tarihi özelliği bulunan esere sahip çıkılması gerektiğini anlattı. Tahtasız, “caminin küçük çaplı onarım çalışmalarına ihtiyacı var. Gerçek özellikleri korunarak yeniden ayağa kaldırılması gerekiyor” dedi. Vali Çiftçi ise Yörüklü Köyü’nü ziyaret edeceğini ve caminin durumunu inceleyeceğini, gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi.
TARİHİ ÇEŞME ATIL DURUMDA KALMASIN
Çorum’un Bayat İlçesi’nin İshaklı Köyü’nde bulunan ve 1933 yılında Cumhuriyetin 10. Yılı şerefine Kurtuluş Savaşı Gazisi Hasan Başpınar (Hasan Çavuş) tarafından yaptırılan tarihi çeşmenin atıl durumda olduğunu ifade eden Tahtasız, burada düzenleme yapılmasını, etrafın ağaçlandırılmasını, çeşmenin suyunun tekrar akmasının sağlanmasını, bu bölgenin mesire alanı olarak düzenlenmesini isteyerek, “tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmak zorundayız. Bizlere miras bırakılan tarihi eserlerimizi en güzel şekilde korumak durumundayız. Önemli bir tarihi özelliğe sahip bu çeşmeye yeniden hayat verelim” diye konuştu. Tahtasız, İshaklı köyünde yaşanan su sorununu da ileterek, sorunun çözümü noktasında destek istedi.
ALACAHÖYÜK’TE İKİ BÜYÜK PROJE KADERİNE TERK EDİLMİŞ
CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Alaca İlçesinin Alacahöyük Köyü’nde DSİ tarafından yaptırılan Hitit Köyü Projesi ve Gölpınar Hitit Barajı Rekreasyon Projesi’ne ilişkin de açıklamalarda bulundu. Tahtasız, Alacahöyük’te bulunan projelerin yapımının yeterli ödenek sağlanamadığı için tamamlanamadığını söyledi. Bitme aşamasına gelen ancak hizmete açılamadığı için atıl durumda bırakılan binaların çürümeye, dökülmeye başladığına dikkati çeken Tahtasız, proje tamamlanmazsa projenin hayata geçirilen kısımlarının zarara uğrayacağına ve milli servetin heba olacağına işaret etti. Tahtasız, “Çorum için önem arz eden iki projemiz ödenek yetersizliğinden yarım kalmış, harap ve bitap şekilde beklemektedir” diyerek projenin tamamlanmasını talep etti. Vali Çiftçi ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tahtasız ve Taşkın’a teşekkür etti. Çiftçi, CHP’li yöneticiler tarafından kendisine iletilen sorunların takipçisi olacağını bildirdi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK – Sivasspor maçı
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET