
SİBER SALDIRI ŞÜPHESİ ARAŞTIRILIYOR, BAKANLIK DEVREDE
Çorum merkez ve ilçelerdeki kamu hastanelerinde kullanılan bilgi işlem sisteminde yaşanan virüs kaynaklı arıza, sağlık hizmetlerinde aksamalara neden oldu. Hitit TV Net'in hastane yetkililerinden edindiği özel bilgilere göre, sorunun giderilmesi için Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda teknik çalışmalar sürerken, olası siber saldırı ihtimali de çok yönlü olarak araştırılıyor. Acil servis hizmetlerinin devam ettiği, poliklinik işlemlerinde ise ciddi aksamalar yaşandığı bildirildi.
Çorum'da sabah saatlerinden itibaren kamu hastanelerinde yaşanan bilgi işlem arızasına ilişkin Hitit TV Net, hastane yetkilileriyle doğrudan görüşerek gelişmeler hakkında özel bilgilere ulaştı.
Edinilen bilgilere göre, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı hastanelerde kullanılan bilgi işlem altyapısında virüs kaynaklı olduğu değerlendirilen ciddi bir teknik sorun meydana geldi.
Merkez ve ilçelerdeki hastaneleri etkileyen arıza nedeniyle özellikle polikliniklerde hasta kayıt, muayene ve diğer dijital işlem süreçlerinde aksamalar yaşandı.
.jpg)
Hitit TV Net'in yetkililerden aldığı bilgilere göre, bilgi işlem sisteminde yaşanan sorunun bir siber saldırıdan kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.
Emniyetin siber suçlarla mücadele birimlerinde görevli bilişim personelinin Çorum'da teknik incelemeler yürüttüğü öğrenildi.
Ancak arızanın kasıtlı bir siber saldırıdan kaynaklandığına ilişkin henüz kesinleşmiş bir tespit bulunmuyor. Teknik incelemelerin sonucunda sorunun kaynağının netlik kazanması bekleniyor.

Arızanın giderilmesi için çalışmaların kapsamı genişletildi.
Yetkililerden edinilen bilgilere göre, Ankara'dan Sağlık Bakanlığı bilgi işlem uzmanları ile Ordu'nun Ünye ilçesinden bilişim alanında uzman bir ekip Çorum'a gelerek teknik çalışmalara katıldı.
Sağlık Bakanlığı bünyesindeki ilgili ekiplerin de Çorum'daki gelişmeleri yakından ve sürekli takip ettiği öğrenildi.
Uzmanların önceliği, yalnızca sistemleri yeniden çalışır hâle getirmek değil; aynı zamanda sağlık hizmetlerinin güvenli ve kesintisiz sürdürülebilmesi için gerekli kontrolleri tamamlamak.
Hitit TV Net'in ulaştığı bilgilere göre, sistemde tespit edilen virüsün temizlendiği belirtilirken, bilişim uzmanları olası risklere karşı kontrollerini titizlikle sürdürüyor.
Sistemin yeniden devreye alınmasından önce gerekli teknik ve güvenlik incelemelerinin tamamlanması hedefleniyor.
Yetkililerin, işlemlerin sağlıklı yürütülmesi ve benzer sorunların tekrar yaşanmaması için aceleci davranmadan kontrollü bir çalışma yürüttüğü ifade ediliyor.
Yaşanan teknik soruna rağmen acil servis hizmetlerinin devam ettiği, polikliniklerde ise dijital işlemlerin aksadığı bildirildi.
Aile hekimliklerinde sağlık hizmeti sunumunun sürdüğü belirtilirken, hastanelerde işlem yaptırmak isteyen vatandaşların sistem arızası nedeniyle beklemek zorunda kaldığı öğrenildi.
Özellikle poliklinik hizmetlerinden yararlanacak vatandaşların, hastanelerden yapılacak güncel bilgilendirmeleri takip etmeleri önem taşıyor.
Teknik ekiplerin yürüttüğü çalışmaların ardından hastanelerdeki bilgi işlem sistemlerinin tamamen normale dönmesi hedefleniyor.
Hitit TV Net'in edindiği bilgilere göre, 12 Ekim 2026 Pazartesi günü itibarıyla sistemin sağlıklı biçimde yeniden çalıştırılması hedefleniyor.
Ancak bu tarih kesinleşmiş bir hizmete dönüş duyurusu değil, teknik çalışmalar için öngörülen takvim olarak değerlendiriliyor.
Çorum genelindeki hastanelerde yaşanan arızanın giderilmesi için Sağlık Bakanlığı, bilişim uzmanları ve ilgili birimlerin koordineli çalışmaları devam ediyor.
Sağlık hizmetlerinde kullanılan dijital sistemlerin güvenli biçimde yeniden faaliyete geçirilmesi, hasta işlemlerinin normale dönmesi ve vatandaşların mağduriyetinin en aza indirilmesi öncelikli hedefler arasında bulunuyor.
Hitit TV Net, yetkililerden edindiği bilgiler doğrultusunda Çorum'daki sağlık sisteminde yaşanan gelişmeleri takip etmeyi sürdürecek.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ak Parti’de Üç Durak Üç Seçmen!”
Elvan Simsek
Yazmak Kolay Gazeteci Olmak Zor Vesselam
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum'da 16 Okuldan Öğrenciler İkli…
Çorum'da Hastanelerin Bilgi İşlem S…
Çorum'da Hastanelerin Bilgi İşlem…
Yusuf Ahlatçı "Yerel ve Dijital Med…
TİMBİR Genel Merkezi Açıldı Çorum'd…
Hitit TV Net Sordu, Burak Yılmaz Ce…
Hitit Üniversitesi Dünyanın En Etki…
Çorum’dan Gazze’ye Destek Yürüyüşü:…
Çorum'da Yürek Yakan Kaza Dün Nişan…
Kerebi Buğra Piliğ ile Elif Nur Eke…
Fon Soruşturmasında 50 İsim İddiası…
Hititlerin Çorum Mutfağı San Sebast…
Çorum’da Otomobil Yayaya Çarptı: Tu…
TİMBİR Genel Merkezi Ankara’da Açıl…
Çorum'un Gençleri TEKNOFEST Türkiye…
Yeni Parti Çorum Merkez İlçe'de Yen…
Çorum Ticaret Borsası'nda Yeni Döne…
Çorum'da İmam-Hatip İken Kaymakam O…
Hakemler Dosyasında 5 Tutuklama MHK…
Muhsin Dere 2,5 Yıllık Bilançoyu Aç…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET