Çorum'da 11.'si Düzenlenen Kitap Kültür Günleri Başladı

ÇORUM 24 Kasım 2023 21:01
Videoyu Aç Çorum'da 11.'si Düzenlenen Kitap Kültür Günleri Başladı
A
a

Çorum Belediyesi tarafından bu yıl 11. düzenlenen Kültür Günleri ve Kitap Fuarı başladı.Açılışa Vali Yardımcısı Tamer Orhan, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan, daire müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı...



Ticaret ve Sanayi Odası Kompleksi’nde gerçekleştirilen etkinlikte 100’e yakın yayınevi ve yazar kitapseverlerle buluşacak. Çorum Belediyesi bölgenin en büyük kültür etkinliğinden birisine ev sahipliğine yaparken fuara 150 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.“Bizim vizyonumuz ülkemizde akademisyen olarak, yazar olarak, şair olarak ne kadar ilim irfan sahibi insanımız varsa varsa yavrularımızla buluşturmak” diyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Geçen yıl 100’e yakın yayınevi ve yazarla fuarımızın 10’cusunu düzenledik.

DEVLET ARŞİVLERİNDEN
ÇORUM FOTOĞRAFLARI

İlçelerde dahil olmak üzere binlerce öğrencimizi buraya getirerek 100 binin üzerinde katılımla muazzam bir kitap fuarı gerçekleştirdik. Kitap fuarının bu 11. düzenliyoruz. Fuar etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı’ndan yetkilerimizde buradalar. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivi’nde bugüne kadar hiç yayınlanmamış cumhuriyetin ilk yıllarına ait Çorum fotoğraflardan oluşan bir sergiyi açıyoruz.

HEDEF 150 BİN ZİYARETÇİ

Bu yıl yine hedefimiz şu. İlçelerden, mümkünse köylerden tüm çocukları kitabın kokusu, alimin kalemiyle, şairin sözüyle buluşturmak. İnşallah bunu başaracağız. 150 bin genci kitaplarımızla kitapla buluşturacağız. 22 bin öğrencimize hediye çeki verdik. 80 yazar 80 kitapla fuarı açacaktık ancak şu anda bu sayı bin 7'ye yaklaştı. Bölgenin en büyük fuarı hayırlı uğurlu olsun.

1930 YILLARIN ÇORUM FOTOĞFLARI 

Protokol konuşmalarının ardından Kitap Fuarı ve 1930’lu yıllarda Çorum Fotoğraf Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Sergide Cumhuriyetin ilk yıllarında Çorum’da gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve sportif faaliyetlerin yer aldığı fotoğraflar sergilendi.


Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam