ÇİN HÜKÜMETİ 64 YILDIR DOĞU TÜRKİSTAN’DA SOYKIRIM UYGULUYOR

Dünya 6 Temmuz 2013 08:15
A
a
Çorum İHH ve İlke Der Temsilcisi Selim Özkabakçı, Doğu Türkistan’ın Turfan şehrinde 26 Haziran Çarşamba günü bir grup Uygur genciyle işgalci Çin güçleri arasında çatışma yaşandığını belirterek, “Olaylar sırasında ondan fazla Doğu Türkistanlı genç şehit edildi. Çin medyası yaşanan bu olayları dünyaya çarpıtarak servis etti. Çin medyası daha önceki olaylarda olduğu gibi Tufan’daki olayı da terör olayı olarak dünyaya lanse etti. Çin

Hükümeti 64 yıldır Doğu Türkistan’da soykırım uyguluyor” dedi.

Özkabakçı yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Öte yandan da Doğu Türkistan’a yerleştirilen göçmen Çinlilere yaşam olanağı sunmak için yerli halkın topraklarını işgal ediyor. Yerli halkın kendini savunmak için söylediği bir çift söz bile terör söylemi olarak adlandırılıyor. Turfan’daki olaylarda bu sebeplerle cereyan etmiştir. Ev ve bahçelerinden zorla çıkartılan bir grup Uygur genci yapılan haksızlıklara karşı koyuş ve Çin bu isyanları kanla bastırmıştır. Bu olayları protesto eden Müslüman Hoten halkı, Cuma namazı çıkışında bir yürüyüş gerçekleştirmiş ancak Çin güvenlik güçleri bu olayı da silahla bastırmaya çalışmış ve 26 kişinin ölümüne neden olmuştur. Olaylar sonrasında Çin Hükümeti bütün iletişim kanallarını kesmiş ve olay ile ilgili sağlıklı bilgi akışını engellemiştir.


Her ne pahasına olursa olsun olayları kanlı bir şekilde bastırma kararı alan Katil Çin Hükümeti başkent Urumçi’ye askeri yığınak yapmıştır. 5 Temmuz 2009’daki Urumçi katliamının yıldönümü yaklaşırken Çin’in bu yersiz ve orantısız eylemlerini kınıyoruz ve lanetliyoruz.


Yaşanan olaylar, Çin’in Doğu Türkistan’a uyguladığı baskıcı uygulamalara, göç politikalarına karşı bir halk tepkisidir. Başta Türkiye olmak üzere STK’lar, BM, İslam İşbirliği Teşkilatı, AB ve İnsan Haklarını İzleme Örgütü’nden, Çin’den olaylarla ilgili bilgi istemelidir. Bölgeye bağımsız bir ekip gönderilmeli ve Çin’in bu baskıcı politikalarından vazgeçmeye zorlamalıdır. Çin şu anda bir katliam hazırlığı içerisindedir, çok sert müdahale edeceklerini söylüyorlar. Çok geç olmadan İslam ülkeleri bu konuda derhal toparlanmalı ve Çin’e ekonomik yaptırım uygulamalıdır. 


Çin ile bütün ticari ilişkiler askıya alınmalıdır. Bugün iletişimin çok kolaylıkla sağlandığı bir dünyada yaşıyoruz. Her lider dünyadaki bütün masumlardan sorumludur. Doğu Türkistan’da öldürülen bir kadın Şam’da öldürülmüştür, İstanbul’da öldürülmüştür, Kudüs’te öldürülmüştür, Bağdat’ta öldürülmüştür.”
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam