CHP ve Ak Parti arasında "YAVŞAK" Polemiği Yaşanıyor!

ÇORUM 11 Şubat 2024 12:40
Videoyu Aç CHP ve Ak Parti arasında "YAVŞAK" Polemiği Yaşanıyor!
A
a

AK Parti Milletvekili Av. Yusuf Ahlatcı’nın aday tanıtım toplantısındaki sözleri polemiğe neden oldu. CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz'ın Ahlatcı'ya cevabı gecikmedi.Ahlatcı’nın sözleri üzerine yazılı bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz, “Biz siyasette üslubuyla ile yer edinmiş, Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin neferleriyiz” dedi...


 

CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz, Yusuf Ahlatcı’nın sözlerine sert sözlerle karşılık verdi.

YUSUF AHLATCI NE DEMİŞTİ?

Önceki gün Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuşan AK Çorum Parti Milletvekili Yusuf Ahlatcı, 'yavşak yavşak' ilişkiler içerisinde bulunanlara 14 ve 28 Mayıs’ta gereken cevabın verildiğini söyledi.

Ahlatcı konuşmasında, “Nasıl ki genel seçimlerde sırtını PKK’ya dayayanlara, ‘PKK sizi tükrüğü ile boğar’ diyenlere, nasıl ki kendi genel başkanlarının sözleri ile 'yavşak yavşak' ilişkiler içinde bulunanlara 14 ve 28 Mayıs’ta AK Parti olarak, Recep Tayyip Erdoğan olarak, Çorum olarak gereken cevabı verdik mi? Şimdi 31 Mart’ta da inşallah yapacağımız işleri tamamlayıp başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de ve dünyanın merkezi Çorum’da, Cumhur İttifakı ile birlikte bayraklarımızı dalgalandıracağız.” ifadelerine yer verdi.

CHP’DEN CEVAP GECİKMEDİ

Ahlatcı’nın sözleri üzerine yazılı bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz, “Biz siyasette üslubuyla ile yer edinmiş, Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin neferleriyiz” diyerek, üslupsuz ve ahlaki değerlerden yoksun ifadeleri ilk önce Türk halkına nezaketsizlik saydıklarını söyledi.

‘SİYASETTE KAZANMAK İÇİN HER ŞEY MÜBAH DEĞİLDİR'

Siyasetin her şeyi mübah görerek kazanma sanatı olmadığının altını çizen Dinçer Solmaz, “Siyaset, kaybetseniz bile tavrınızı, tarzınızı, ahlaki duruşunuzu ve nezaketinizi koruma, sergileme sanatıdır” dedi.

ÖRNEK SIRRI SÜREYYA ÖNDER SİYASETİ

CHP’liler olarak siyaseti insanlara örnek ve önder olmak için yaptıklarını dile getiren Solmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:“Güzel ülkemizin insanlarının verdiği maaş ile milletvekilliği yapan ve özellikle bir hukuk insanı olan meslektaşım Av. Yusuf Ahlatcı'nın kullandığı ifadeyi kendisine yakıştıramadığımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

'HERKES KENDİNE YAKIŞANI KONUŞUR!

Biz siyaseti insanımıza örnek olmak, önder olmak için yapıyoruz. Ne kendimiz ne de başkalarının utanacağı ifadeleri kullanmayı siyasi üslubumuza yakıştıramıyoruz. Mahalle ağzı bile diyemeyeceğimiz bu ifadelere karşı yine nezaketimizi koruyarak cevap veriyoruz..

Herkes kendisine yakışanı konuşur, kendisine yakışanı yapar. Biz de kendimize yakıştığı şekilde tepkimizi ortaya koyuyoruz. Bu nezaket dışı tavrı ve kullanılan ifadeleri kınıyoruz”

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam