CHP - HDP ile TBMM'de Görüştü

Politika 20 Mart 2023 14:17
Videoyu Aç CHP - HDP  ile TBMM'de Görüştü
A
a

CHP lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu HDP'yi ziyaret etti. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile birlikte kameralar karşısına geçti. Kılıçdaroğlu, 'Kürt sorununun çözüm adresi TBMM'dir.' dedi. Sancar ise 'Yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik.' ifadesini kullandı...

52759613025_c1db60dbdc_c

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Meclis'te HDP'yi ziyaret etti.

TBMM'de gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle

"Kendilerine Millet İttifakı'nın hazırladığı ortak mutabakat metnini ve anayasa değilikliği metnin verdik. Bağımsız ve tarafsız ayrgı mutlaka olmalı, hukuk devleti mutlaka olmalı, gelir dağlımındaki dengesizliğin giderilmesi gerekiyor. Yerel yönetimler üzerinde duruldu. Kayyum uygulamasının olmaması gerektiğini ifade ettik. Seçimle gelen seçimle gider.

"PARTİ KAPATMAK ZORLAŞTIRILMALI"

Siyaset kavga alanı olmamalı. Bu ülke kavgadan bıkmadı mı? Bu akşam yine belirli TV kanallarında belirli şeyler söylenecek. Neden kavga ediyoruz? Toplumu niçin ayrıştırıyoruz? Siyaset sorun yaratmamalı sorun çözmeli. Parti kapatılması... 21. yüzyılındayız hala bunun arayışları doğru değil. Kapatayım da şunun oyları bana gelsin... Parti kapatmanın bizim ortak mutabakat metninde düzenlemeler var. Bunun zorlaştırılması gerekiyor.

"KADINA ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ"

Kadına yönelik şiddet son bulmalı. Toplumun duyarlılığı var, siyaset de hissetmeli. kadına yönelik şiddet sonlandırılmalı. Bu konuda siyasetin açık ve net tavır almalı. Kadının toplumun en önemli aktörlerinden biri olduğunu kabul etmeliyiz. Dezavantajlı gruplar için siyaset kurumu üstüne düşeni yapmalı. Hakları elinden alınması gibi yaklaşım siyaset kurumuna yakışmaz. 

Yargının bir sopa olarak kullanılması... Siyasetin üzerinde bir sopa olarak kullanılmasını kabul etmiyoruz. Hakim hukukun üstünlüğüne göre karar verir, kanuna göre değil. Bu olduğu takdirde gerçek demokrasiyi inşa edebiliriz. 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam