CB: Erdoğan operasyona ilişkin açıklama yaptı

Politika 10 Ekim 2019 13:56
Videoyu Aç CB: Erdoğan operasyona ilişkin açıklama yaptı
A
a

Başkan Recep Tayyip Erdoğan partisinin İl Başkanları toplantısında açıklamalarda bulundu.Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Erdoğan: 109 terörist öldürüldü!..


Partisinin grup toplantısında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Harekâtımız Telabyad ve Rasulayn’da devam ediyor. Harekâtın başladığı saatten bu zamana kadar 109 terörist öldürüldü.Teslim olan ve yaralananlar da var. '' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin genel merkezinde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Değişim hayatın bir gerçeğidir. Biz bu hakikati AK Parti içinde bayrak değişimi içinde bir görev değişimi olarak gerçekleştiriyoruz. AK Parti içine katılmak isteyenleri partimize davet ediyorum. Tüm kapılar sonuna kadar açıktır. Bunun için AK Parti hiçbir zaman eskimeyecektir. Sizlerden beklentim; büyük kongre sürecini AK Partinin bu baskısına uygun bir şekilde yürütmenizdir. Bu parti milletin partisidir.

Milletimizin bize emanet ettiği davaya sahiplenmek için en iyisini yapmanın mücadelesini vereceğiz. Şahıslar her zaman gelir geçer; ama dava hep baki kalır. AK Parti için siyaset budur. Kuruluşundan bu güne AK Parti'nin davasında emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye binlerce yıllık medeniyet birikimi olan bir ülkedir. Sahip olduğumuz bu büyük hazinenin kıymeti bilmeliyiz. Tarihi ve temsil ettiğimiz değerleri unutturmaya çalıştılar.

''ASIL HEDEFLERİMİZDEN ŞAŞMADIK''

Cumhuriyeti kurduktan sonra maalesef ülkemizin birlik ve beraberlik seviyesini kurtaramadık. Asıl hedeflerimize bir türlü odaklanmadık. Tek parti zulmünden darbeler dönemine kadar yaşadığımız her sıkıntının amaçlarından biri Türkiye'yi kendi içlerinde tutmaya gayret etti. Türkiye bu kısır döngüyü kırabilecek adımlar atabildi. Bu hamlelerin en büyüğü hiç şüphesiz AK Parti döneminde gerçekleşti. Pek çok engeli aşmak, pek çok saldırıyı bertaraf etmek mecburiyetinde kaldık. Engellerle karşılaştık. Her senaryonun amacı Türkiye'yi yeniden kendi içine kapatmak oldu. Biz işte bu tuzağa düşmeyerek, içerde nelerle uğraşırsak uğraşalım asıl hedeflerimizden şaşmadık.

''FETÖ ÖRGÜTÜNDE BİZİ YALNIZ BIRAKTILAR''

Vesayet planlarından, gezi olaylarına, 17-25 Aralık emniyet yargı girişimlerinden çukur eylemlerine hep böyle saldırılar var. Hep yeni tehditlerle karşımıza çıktılar. PKK'nın Irak ve Suriye'deki yapılanmasını büyütüp, silahla ve malzeme ile üstümüze saldılar. Demokrasimize ve bağımsızlığımıza saldıran FETÖ örgütünde bizi yalnız bıraktılar. Türkiye'nin bu kadar yükü çekemeyeceğini ve dizleri üstüne çökeceğini sandılar, ama hamdolsun başaramadılar. Allah'ın yardımı ve milletimizin birliği ile bu saldırıları boşa çıkardık. Tehditleri kaynağında çürüttük. Sınırlarımız içinde ve dışında toplam 16 bin teröristi etkisiz hale getirildik. Terör örgütünün merkezi yapılanmasını Kuzey Irak topraklarında adeta hapsettik. Suriye'de oluşturulmaya çalışan terör koridorunu yaptığımız harekatlarla sınırımızın batı tarafında kestik. Şimdi Fırat'ın doğusunda başarıya ulaşacağına inandığımız Barış Pınarı Harekatı'nı başlattık.

''SİZ ŞÖYLE KENARDA DURUN BİZ YOLUMUZA BAKALIM''

Türkiye'nin yaptığı diğer operasyonlar gibi Barış Pınarı'nın amacı Suriye'nin topraklarına ve bütünlüğüne katkı sağlamaktır. PKK'nın YPG'nin bu işgalini görmeyenler şu anda bizim Suriye'nin birliği için attığımız adıma laf ediyorlar. Şöyle siz kenarda durun, biz yolumuza devam ediyoruz. DEAŞ'e karşı verdiğimiz mücadeleyi bu konuşanların hangisi verdi? Bunlar sadece kendi ülkelerinden DEAŞ'ı ihraç ettiler. Fransa'dan Almanya'dan Hollanda'dan DEAŞ Suriye'ye geldi. Biz 5 bin 500 DEAŞ'lıyı geldikleri yere gönderdi. Bunlar dürüst değil. Bunlar sadece laf üretiyor biz ise iş üretiyoruz. DEAŞ'a PKK'ya YPG'ye karşı mücadeleyi tüm onurumuzla sürdürmeye devam edeceğiz.

''BAZI ÜLKELERİ KENDİLERİNİ DÜRÜST OLMAYA DAVET EDİYORUM''

Tek tek saymayacağım ama bazı ülkelerin adını burada zikredeceğim. Kendilerini dürüst olmaya davet edeceğim. Önce Suudi Arabistan'dan başlayacağım. Önce aynaya baksın. Yemen'i bu hale kimler getirdi? Yemen şu anda ne durumda? On binlerce insan Yemen'de ölmedi mi? Ey Suudi Arabistan sen önce bunların hesabını ver. Özellikle siz kalkıp da bizim Suriye'nin birliği ve beraberliği için attığımız mücadelede bize laf edemezsiniz. Hele sen Mısır. Sen bir kere hiç konuşamazsın. Zira sen ülkende demokrasi katili olan birisin. Yüzde 52 ile seçilmiş olan Mursi'yi mahkemede ölmesine müsaade ettin. Ailesine bile defnetmesine müsaade etmedin. Sen böyle bir katilsin. Sisi, birileri ile toplantı yapmış, bu operasyonu yapmış. Sen kınasan ne yazar kınamasan ne yazar. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun. Suriye halkı özellikle bizim sınır bölgemizdekiler hep, ‘'Ne zaman geleceksiniz, ne zaman geliyorsunuz?'' diye çağrıda bulunuyorlar. Rejim bizim işimizi zorlaştırdı. Şimdi bizler Suriye halkımıza sevdamız zaten tartışılamaz. Ama bizim derdimiz Suriye'yi işgale çalışan DEAŞ, YPG ve terör örgütleriyledir. Sorun tamamen teröristlerledir. Biz ortadaki Kürt kardeşlerimizle değil terör örgütleriyle mücadele ediyor. Ey Avrupa Birliği kendinize gelin. Bak yine söylüyorum. Bizim şu andaki operasyonumuzu bir işgal diye sınırlandırırsanız, yapacağımız şey kolay. 3 milyon 6 bin Suriyeliyi size göndeririz. 3 milyar avroyu göndermeyeceklermiş. Siz bu zamana kadar verdiğiniz sözleri yerine getirdiniz mi? Biz bir o kadar da harcarız ama kapıları da açarız. Bunu bilmeniz lazım. Siz bize hiçbir zaman samimi olmadınız, ta 63'ten bu zamana kadar oyaladınız. Siz dürüst değilsiniz. Hiçbir zaman doğru konuşmadınız. Bundan sonra Tayyip Erdoğan'a saldırın. İstediğiniz kadar saldırın. Hiçbir ülkenin böyle bir sorunu, derdi, gerekçesi mevcut değildir.

''BAŞTA AMERİKA'YA SESLENİYORUM: BİZ NATO ÜYESİYİZ''

Beşşar Esad'a defalarca telkinde bulunduk. 1 milyona yakın insanı Esad Suriye'de öldürdü. Kendi halkını öldüren, katleden bir insanla karşı karşıyayız. Ve hale o giderse yerini kim gelir? Diye soran liderler var. Neymiş DEAŞ gelirse ne olurmuş? Onu sen getirirsen benim diyecek bir şeyim yok. Demokrasi diyorsan demokrasi nedir halkın iradesidir. Suriye halkı da DEAŞ'ı ülkesinin başına getirecek kadar aklını peynirle yememiştir. Yıllardır süren iç çatışmalarda DEAŞ'in zulmünden 12 milyon Suriyeli ülkesini terk etti. Ülkemizde yaklaşık 4 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptık. 3,6 milyon Suriyeli kardeşlerimiz hayatlarını sürdürüyor. Utanmadan, bizim Kürtlere karşı olduğumuzu söylüyorlar. Hala bizim ülkemizde 300 bin Kürtler var. Amerika, AB bunu görmez. Biz kime ne anlatıyoruz. İşte parlamentoda da terör örgütüne sırtlarını dayayan bir grup var. Onlara da göstereceğiz. Biz sadece bununla kalmadık. Yaklaşık 3 milyon Suriyeliye de gereken yardımları yapıyoruz. Dünyada hangi ülke bunu yaptı? Bizde bunu yaptık desin. DEAŞ'a karşı biz bu mücadeleyi verdik desin. Bizi eleştiren bazı ülkeler acaba kaç tane Suriyeliye kucak açtı? Bu soruların cevabını bekliyoruz. Bu mücadelenin altında, güneyimizde bir terör devleti kurulmasını engellemek var biz buna çalışıyoruz. Buna fırsat veremeyiz. Buna eyvallah edemeyiz. Bunun daha ileri noktası var onları burada konuşmaya dilim varmıyor. Beklediğimiz adımlar atılmamış, sadece ülkemiz oyalanmıştır. Şimdi buradan tüm NATO ülkesi olanlara sesleniyorum. Başta Amerika: Biz Türkiye'yiz. Ve biz bir NATO üyesi ülkeyiz. 5.maddeyi gayet iyi biliyorlar. Bu terör örgütleri NATO üyesi olan Türkiye'ye saldırırken sessiz kalamazsınız. Buna hakkınız yok.  Ücretini takır takır ödeyen ülke Türkiye'dir. Siz Türkiye'yi birkaç tane zibidi terör örgütüne karşı gelmeyeceksiniz öyle mi? Bizim buna eyvallahımız yok. Bütün bunlara rağmen meseleyi suretle çözmek için sabrettik. Kendi göbeğimizi kendimizin kesmesinden başka çare kalmadığını gördük.

''109 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, TESLİM OLANLAR DA VAR''

Dün saat 16.00 itibari ile hava kuvvetlerimiz tarafından önceden belirlenen hedefleri vurmaya başladı. 22.30 sırasında kara birliklerimiz devreye girdi. Harekâtımız Telabyad ve Rasulayn'da devam ediyor. Harekâtın başladığı saatten bu zamana kadar 109 terörist öldürüldü. Terör örgütü ve yandaşları hemen ülkemizi karalamak yalan yanlış bir sürü haber yaymaya başladılar. Teslim olan ve yaralananlar da var. Türkiye sivilleri öldürüyor diye haber yapmaya başladılar, bombayı atan sizsiniz terbiyesizler. Doğruları tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.

''BİZE SİLAH KULLANANLARA KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ''

Barış Pınarı Harekatı tamamlandıktan sonra hedefimiz herkesin kendi evine göndermesini sağlayacağız. Bilindiği gibi bölücü örgüt kontrol altına tuttuğu bölgelerde 1 milyon kişiyi yerinden etmiştir. Tekrar altını çizerek söylüyorum. Bizim planımız herkesin kendi evine dönebilmesidir. Araplar, Kürtler, Türkmenler, Süryaniler ve diğer etnik gruplar kendi evine dönecektir. Böylece bölgeyi bozulmaya çalışan demogratif zenginliğine kazandıracağız. Evleri olmayan Suriyeliler için de 1 milyonluk yeni yaşanabilir bir yer inşa etmeyi amaçlıyoruz. Türkiye'nin hiç kimsenin toprağında gözü yoktur. Aynı şekilde Suriye Milli Ordusu'nun da böyle bir niyeti yoktur. YPG saflarına katılmaya zorlanmış Suriyeli kardeşlerimize sesleniyorum. Etnik kökeni ne olursa olsun, kendi evlerini, şehirlerini, namuslarını harekate geçecek herkese kucağımız açıktır. Değerli kardeşlerimiz biz bu operasyonda sivillerin kılına dahi zarar gelmesini kabul edemeyiz. Bize silah kullananı saldıranlara karşı mücadele ediyoruz. Harekatın adını belirlerken rastgele bir tercihte bulunmadık. Suriye'de gerçek anlamda barışı tesis etmek için davranıyoruz. Harekatımızı tek başımıza değil, Suriyeli kardeşlerimizle yapıyoruz. Bölgedeki pek çok yerden tavır alındığının haberleri geliyor. Münbiç'ten Irak sınırına akdar tüm bölgeyi güvenliğe ve huzura kavuşturacağız. Stratejik müttefikimiz ne yazık ki 90 günden çıkılacağının sözünü vermiş olmalarına rağmen çıkmadılar. Önce bunları yerine getirmeleri lazım.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam