CB: Erdoğan "Bayramda kısıtlama gündemimizde yok"

Asayiş haber 17 Temmuz 2020 18:08
Videoyu Aç CB: Erdoğan "Bayramda kısıtlama gündemimizde yok"
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Hz. Ali Camii'nde kıldığı cuma namazı ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.Erdoğan, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlamasına dair kritik soruya, "Kurban Bayramı için böyle bir adım atmak zor ama değerlendirmesini Bilim Kurulu yapacağı gibi Bilim Kurulu ile bunu paylaşabiliriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın ibadete açılmasına, 'Yurt dışından gelen tepkiler bizi bağlamaz. Ayasofya'nın bu süreci iç egemenlik meselemizdir' ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Hz. Ali Camii'nde kıldığı cuma namazı ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ayasofya Camisi'nde kılınacak ilk cuma namazına dair Erdoğan, "1000 ila 1500 civarında bir cemaat orada oluşabilecek" dedi.

Erdoğan, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlamasına dair kritik soruya, "Kurban Bayramı için böyle bir adım atmak zor ama değerlendirmesini Bilim Kurulu yapacağı gibi Bilim Kurulu ile bunu paylaşabiliriz. Kurban Bayramı'nın tabii özellikleri, hususiyetleri çok farklı" yanıtını verdi.

​Kıdem tazminatı değişikliğine de Erdoğan, "Kıdem tazminatı hususunda adil konuma bu işi getirmeden bu şekliyle bu adımı atmak adil ve doğru değil" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Yurt dışından gelen Ayasofya tepkileri hiçbiri bizi bağlamaz. Ayasofya'nın bu süreci iç egemenlik meselemizdir. Ayasofya'nın bu esaret zincirinden kurtulmasıdır. Bizim iç egemenlik meselemizle ilgili kimsenin herhangi bir müdahalede bulunması söz konusu değil. Bizim doğrusu gençlik yıllarımızın en büyük hayaliydi. Bu gençlik yıllarımızın hayalini gerçeğe dönüştürdüğümüz için mutluyuz.

Kardeş Azerbaycan'ı asla yalnız bırakmayız. Nahçıvan işgal altında. Minsk üçlüsü yaklaşık 25-30 yıldır işi masada bırakmıştır.
Şimdiye kadar Libya'da hangi sorumluluğu aldıysak bundan sonra da sorumluluğumuzu aynen devam ettireceğiz. Libyalı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam