Büyükler Serbest Stil Güreş Türkiye Şampiyonası Başladı

Spor 10 Ocak 2016 02:41
Videoyu Aç Büyükler Serbest Stil Güreş Türkiye Şampiyonası Başladı
Çorum Gündeminde neler var?
A
a

Video Spor İzle... Türkiye Şampiyonası Büyükler Serbest Stil Güreş Türkiye Şampiyonası Çorum'da başladı Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen Büyükler Serbest Stil Güreş Türkiye Şampiyonası başladı.


Açılış Seremonisinden detay, Çorum Vali Vekil Adem Saçan'ın konuşması, Çorum Belediye Başkan Muzaffer Külcü'nün konuşması, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'ın konuşması, Güreş müsabakalarından detay Büyükler Serbest Stil Güreş Türkiye Şampiyonası Büyükler Serbest Stil Güreş Türkiye Şampiyonası Çorum'da başladı Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen Büyükler Serbest Stil Güreş Türkiye Şampiyonası başladı.

 
Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Vali Vekili Adem Saçan, bazı ülkelerin sporlarıyla özdeşleştiğini, Türkiye'nin de güreşle beraber anıldığını söyledi.
 
Bir zamanlar Osmanlı toprakları olan Bulgaristan Deliorman mevkindeki yağlı güreşlerle başlayan güreş sporunun zaman içerisinde yaygınlaştığına işaret eden Saçan, Türkiye önemli ekonomik hamleler yapmasına rağmen son iki olimpiyatlarda altın madalya kazanamadığını anımsattı.
 
Futbol dışındaki spor branşlarına vatandaşlarca yeterince destek verilmediğini vurgulayan Saçan şöyle konuştu:
 
Spor kulüpleri yeterince desteklenmediği sürece olimpiyatlarda başarı alınması zor gözüküyor. Bütün spor kurumlarında iyi bir şekilde amatör sporlar desteklenmeli ve olimpiyatların alt yapısı oluşturulmalıdır..Bütün sporlar dallarında hırs vardır. Hırs olmayan spor dalında iddia yoktur. Bu hırsın çerçevesi kişiye karşı zarar vermeden centilmenlik sınırların doğrultusunda olmalıdır ve hiç bir sakatlık olmadan sona ermesidir."
 
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'de Çorum'a gelen sporcuların sadece güreşip gitmek için değil burada evlerindeki rahatlık içerisinde kalarak iyi duygularla ayrılmalarını temenni ettiğini kaydetti.
 
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise Çorum'un güreş için önemli bir il olduğunu, buradan güreş tarihine adını yazdırmış bir çok güreşçinin çıktığını söyledi.
 
Türkiye Şampiyonasının olimpiyatlardan önce son şampiyona olduğuna dikkati çeken Aydın,"Bu şampiyona olimpiyatlar için önemli bir kriter oluşturacaktır. Bugünden itibaren olimpiyatlara 223 gün kalmıştır. Şu anda olimpiyatlara ülke olarak iki vize almış durumdayız. Önümüzde nisan ayında Sırbistan, Moğolistan ve mayıs ayında İstanbul'da turnuvalar var. Buralardan dört vize daha alarak altı sıkletin altısında da katılmayı arzu etmekteyiz" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından güreş müsabakaları start aldı.

Büyükler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası Açılış Seramonisi Yapıldı.
Müsabakaların Açılış Konuşmalarını Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim EĞER, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa AYDIN, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer KÜLCÜ ve Çorum Vali Vekili Adem SAÇAN Tarfından Yapıldı. Konuşma Sonrası Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa AYDIN Plaket Takdiminde Bulundu.
Müsabakalar 3-5 Final Maçlarıyla Devam Ediyor…

 
IMG_4175IMG_4198IMG_4200IMG_4203IMG_4204

Çorum Gündeminde neler var?
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam