Bu Gıdalar Kanser riskini azaltan gıdalar!

Sağlık 24 Şubat 2019 17:11
Videoyu Aç Bu Gıdalar Kanser riskini azaltan gıdalar!
A
a

Sağlıklı ve dengeli besleme tüm insanlar için oldukça önemli ve bir o kadar da faydalı. Ancak bazı besinlerin, önemli ve ciddi hastalıklara yakalanma riskini de bilimsel olarak azalttığı açıklandı...

Sarımsak, soğan ve pırasanın insan sağlığı üzerinde çok ciddi etkisi olduğu Çinli bilim insanlarının yaptıkları araştırma sonucunda elde ettik.

Kalın bağırsak kanseri üzerine yapılan bu çalışmalarda, bu 3 gıdanın kanserin gelişim riskini çok büyük derecede azalttığı yönünde bulgular elde edildi. Kolorektal kanser ismi ile de bilinen kanser türü ile ilgili yapılan araştırma Asya-Pasifik Klinik Onkoloji Dergisi'nde yayımlandı.

833 kalın bağırsak kanserine yakalanan hastanın katıldığı araştırmalara bakıldığında, katılımcıların yaş, cinsiyet ve yaşam koşulları dikkate alınarak birkaç analiz yapıldı. Buna göre öğrenilen verilerin ardından benzer koşullara sahip sağlıklı bireylerin verileri ile kıyaslandı. Beslenme alışkanlıklarındaki değişiklikler, hastalık konusunda büyük bir etkisi olduğunu fark eden bilim insanları, özellikle sarımsak, soğan ve pırasada bulunan bileşenlerin, kalın bağırsakta olan kötü huylu tümörün büyüme riskini azaltmaya çok büyük katkısının olduğunu açıkladılar.

Yetişkinlerde soğan tüketimi yüksek olanlara nazaran bu besini çok tüketmeyenlere oranla kolorektal kanser gelişimi daha çok artış gösteriyor. Böylelikle bilim insanları yaşam tarzı değiştirilerek, önemli hastalıkların önüne geçilebileceğini kanıtlamış oldu.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam