Bir Kardeş ülke'de ATATÜRK' e Yasak geliyor

Dünya 10 Mayıs 2013 15:25
A
a

Azerbaycan'da 'Atatürk'e yasak geliyor!

Azerbaycan'da bağımsızlığın elde edildiği 1991'den bu yana 18 kişiye "Atatürk" adı verildi.Azeri yetkililer Atatürk sevgisi nedeniyle verilen isme, "müstesnalığını korumak" amacıyla yasak getirmeye hazırlanıyor

Azerbaycan'da bağımsızlığın elde edildiği 1991'den bu yana 18 kişiye "Atatürk" adı verildiği bildirildi. Terminoloji Komisyonu Başkanı Sayalı Sadıkova, halkın Mustafa Kemal Atatürk'e duyduğu sempati nedeniyle tercih ettiği ismin kullanılmasını yasaklamayı planladıklarını belirterek, "Atatürk çok özel ve tarihi  bir şahsiyet ve bu isim sadece ona mahsus olmalı" dedi.

Azerbaycan Bakanlar Kurulu'na bağlı Terminoloji Komisyonu Başkan vekili Sayalı Sadıkova, Türkiye'de Atatürk isminin verilmesinin yasak olmasından hareketle araştırmayaptıklarını söyledi. Azerbaycan'da ismi Atatürk olan 18 kişi tespit ettiklerini aktaran Sadıkova, bu ismin verilmesinin kardeş ülke Türkiye ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e duyulan ilgi ve sevgiden kaynaklandığını ifade etti.

Sadıkova, Azerbaycanlı aileler çocuklarına yabancı ve toplumda yadırganacak isimlerin konulmaması için 8 bin ismi içeren bir liste hazırladıklarını ve onaylanmak üzere Milli Meclis'e göndereceklerini ifade etti.

Sadıkova, "Bu listede Atatürk ismi de olacak. Bundan sonra ülkede Atatürk isminin konulmasına müsaade etmeyeceğiz. Meclis'e göndereceğimiz listede de Atatürk isminin neden verilmemesi gerektiğine dair özel şerh yazacağız. Atatürk tarihi bir şahsiyet ve bu isim sadece ona mahsus olarak kalmalıdır" diye konuştu.




kaynak
www.haber7.com

Kaynak : www.haber7.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

Çorum'un En Güvenilir Siyasetcisi Kim?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam