BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLDU

Spor 28 Mayıs 2017 23:39
Videoyu Aç BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLDU
A
a

Spor Toto Süper Lig'in 33. hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda Gaziantepspor'u 4-0 mağlup ederek ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Gaziantepspor - Beşiktaş maç sonucu: 0-4
 

Spor Toto Süper Lig'İn 33. haftasıdna Beşiktaş, deplasmanda Gaziantepspor'u 4-0 mağlup etti ve ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Gaziantep Stadyumu'nda oynanan ve hakem Mete Kalkavan'ın düdük çaldığı maçta Beşiktaş'a farklı galibiyeti getiren golleri 6. dakikada Ryan Babel, 39. dakikada Oğuzhan Özyakup, 66 ve 76. dakikalarda Anderson Talisca attı.

Bu sonucun ardından puanını 74'e çıkaran Beşiktaş, son hafta öncesinde 70 puanlı Başakşehir'in önünde şampiyonluğunu ilan etti ve tarihinin 15. şampiyonluğuna ulaştı. 

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

Dakika 90: Ve maçın hakemi Mete Kalkavan, maçı bitiren düdüğü çaldı. Beşiktaş, Gaziantepspor karşısında aldığı 4-0'lık galibiyetle ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 

Dakika 84: Gaziantepspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mohammed Fatau oyundan alınırken yerine Serkan Bakan oyuna dahil oluyor.

Dakika 77: Beşiktaş cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Vincent Aboubakar oyundan alınırken yerine Demba Ba oyuna dahil oluyor.

Dakika 76: GOOLL!! Beşiktaş, Anderson Talisca ile durumu 4-0'a çıkardı. Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Anderson Talisca sol ayağının içi ile harika bir şut çıkartıyor ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturuyor.​

Dakika 72: Savunmadan seken top ceza sahası içi sol çaprazında Oğuzhan Özyakup'un önünde kalıyor. Oğuzhan Özyakup bekletmeden sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

Dakika 66: GOOLL!! Beşiktaş, Talisca ile farkı 3-0'a çıkardı.  Ceza sahası sağ tarafından kullanılan serbest vuruşta Anderson Talisca doğrudan kaleyi düşünüyor ve kaleci Erten Ersu'un müdahalesine rağmen top sağ köşeden filelerle buluşuyor.​

Dakika 63: Mohammed Fatau'nun ara pası ile sağ çaprazda topla buluşan Nabil Ghilas ceza sahasına girer girmez vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

Dakika 60: Beşiktaş'ta Cenk Tosun'un yerine Necip Uysal oyuna dahil oldu. 

Dakika 56: Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Tolgay Arslan yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

Dakika 51: Gaziantepspor'da Evans Kangwa rakibi Anderson Talisca'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

Dakika 48: Gaziantepspor'un sağ kanattan Barış ile ilerlediği pozisyonda Barış'ın içeri yaptığı orta Adriano'dan dönerek Barış'a çarpıp auta gitti.

Dakika 46: Karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan ikinci yarıyı başlatan düdüğü çaldı ve maça ev sahibi ekip Gaziantepspor başladı. 

Dakika 45: Maçın hakemi ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı. Karşılaşmada ilk yarı Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğü ile sona eriyor. 

Dakika 40: GOOLL! Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup ile 2-0 öne geçti. Oğuzhan Özyakup'un pası ile sol çaprazda topla buluşan Ryan Babel bekletmeden tekrar pasını Oğuzhan Özyakup'a gönderiyor. Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Oğuzhan Özyakup yerden vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.​

Dakika 37: Sağ kanattan kullanılan taç atışında Gökhan Gönül ceza sahası içi sağ tarafına doğru uzun oynuyor. Gelen topa yükselen Cenk Tosun kafa vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğini sıyırarak dışarı gidiyor.

Dakika 36: Gaziantepspor seyircisinin sahaya attığı yanıcı maddeler nedeniyle oyun durdu.

Dakika 34: Oğuzhan Özyakup'un pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Cenk Tosun topu sağ tarafına çekerek yerden sert vuruyor ancak top savunmadan geri geliyor.

Dakika 32: Ceza yayı sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Oğuzhan Özyakup ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

Dakika 29: Oyunun bu bölümünde konuk ekip Beşiktaş rakip yarı alanda daha fazla gözüküyor.

Dakika 25: Ceza yayının gerisinde topla buluşan Abdülkadir Kayalı bekeltmeden yerden sert vuruyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

Dakika 20: Kullanılan serbest vuruşta Anderson Talisca doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Erten Ersu meşin yuvarlağı dışarı çelmeyi başarıyor.

Dakika 18: Hızlı gelişen Gaziantepspor atağında Nabil Ghilas'ın ara pası ile Evans Kangwa sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak hakem Mete Kalkavan'ın kararı ofsayt.

Dakika 15: Kale sahasında Aboubakar topu Cenk Tosun'a bıraktı. Cenk Tosun'un vuruşunda top kaleciden döndü.

Dakika 10: Gökhan Gönül havadan uzun pasını sol çapraza doğru hareketlenen Anderson Talisca'ya gönderiyor ancak kaleci Erten Ersu son anda bu topa müdahale ediyor ve mutlak bir gol pozisyonunu engelliyor.

Dakika 8: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Anderson Talisca ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

Dakika 6: GOOLL! Beşiktaş, Ryan Babal ile 1-0 öne geçiyor. Oğuzhan Özyakup'un pası ile sol çaprazda topla buluşan Ryan Babel ceza yayının sol tarafına kadar topu sürüyor ve yerden vuruşunda top kalenin sol tarafından filelerle buluşuyor.​

Dakika 4: Sol çaprazdan ceza sahasına giren Cenk Tosun yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

Dakika 1: Maçın hakemi Mete Kalkavan, maçı başlatan düdüğü çaldı ve Gaziantepspor - Beşiktaş maçı başladı. 

GAZİANTESPOR: Erten, Barış, Pedroso, Musa, Abdülkadir, Thiam, Fatau, Orkan, Kangwa, Ben Hatira, Ghilas

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Tolgay, Oğuzhan, Cenk, Talisca, Babel, Aboubakar

HAKEM: Mete Kalkavan 

STAD: Gaziantep Stadyumu 

SAAT: 19:00

KARŞILAŞMA ÖNCESİ

Spor Toto Süper Lig’de bu akşam Gaziantepspor’a konuk olacak Beşiktaş'ta, kulüp tarihi için çok önemli bir maça çıkacak. 

Beşiktaş, Gaziantepspor deplasmanından galip ayrılması halinde ligdeki 15. şampiyonluğunu elde edip formasına üçüncü yıldızı takacak.

Beşiktaş, Antep’ten avantajlı sonuçla ayrılırsa teknik direktör Şenol Güneş de önemli bir başarıya imza atmış olacak.

Takımın başına geçen sezon gelen Güneş, üst üste ikinci kez Kartal’a şampiyonluk yaşatırsa tarihe geçecek. 64 yaşındaki teknik adam, bu senaryo gerçekleşirse üst üste şampiyonluk kazanan dördüncü Türk teknik direktör olacak. 

ÜST ÜSTE 2. ŞAMPİYONLUK

Siyah-beyazlılar, küme düşmesi daha önceden kesinleşen rakibini yendiği takdirde, yorucu bir sezonun emeğini alacak ve üst üste 2. şampiyonluğunu ilan edecek.

3. YILDIZA RAMAK KALDI

Bu şampiyonluk Beşiktaş için ayrı bir önem taşıyor… Toplamda 15. kez mutlu sona ulaşacak olan siyah-beyazlılar, formasına 3. yıldızı takacak ve yıldız sayısında Fenerbahçe'yi (19 şampiyonluk) yakalayacak.

4 yıldızlı Galatasaray'a da (20 şampiyonluk) bir adım daha yaklaşacak.

ŞENOL GÜNEŞ TARİHE GEÇİYOR

Geçen sezon Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Şenol Güneş, Gaziantep maçının kazanılması durumunda, siyah-beyazlı ekibi üst üste şampiyon yapan ilk yerli teknik direktör olacak ve Beşiktaş'ı üst üste ikinci kez Şampiyonlar Ligi'ne taşıyan ilk çalıştırıcı unvanını alacak.

Tecrübeli hoca, ayrıca bu şampiyonlukla siyah-beyazlıların 24 yıllık hasretini de sonlandıracak.

Kara Kartal, 1990-1991'den sonra ilk kez üst üste şampiyonluk sevinci yaşayacak.

PRİM 500 BİN TL 

Siyah-Beyazlılar’ın başarılı teknik adamı Şenol Güneş, takımını şampiyon yaparsa manevi kazancının yanında önemli bir maddi gelir de elde edecek.

Futbolcular ve teknik ekip için 300 bin TL’lik prim açıklayan yönetim, Şenol Güneş’e ise özel bir ödeme yapacak. Beşiktaş, şampiyonluk yaşaması halinde yönetim, Şenol hocaya 500 bin TL’lik prim verecek. 

DEMBA BA İLKİ YAŞAYACAK

Süper Lig’de 2014-15 sezonunda Siyah-Beyazlı formayı giyen Demba Ba, 29 lig maçına çıkıp 18 gollük performans sergilemesine rağmen takımına şampiyonluğu getirememişti.

Bu sezonun sonunda Çin Ligi ekibi Shanghai Shenhua’nın yolunu tutan Kamerunlu futbolcu, o dönemde yaşayamadığı şampiyonluğu, 2 sezon sonra elde etmeyi istiyor.

Kartal, bu akşam Gaziantepspor karşısından istediğini sonucu alırsa 32 yaşındaki futbolcu kariyerinde ilk şampiyonluğunu yaşayacak. 

Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam