İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bayramda fazla tüketilen ağır şerbetli tatlıların ve yağlı yiyeceklerin sağlık problemleri yaşanmasına neden olabileceği belirtilerek, bayramda yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gerektiği bildirildi.
Açıklamada, iftar ve sahur şeklinde olan beslenme tarzının ramazandan sonra yerini 5-6 öğün beslenmeye bıraktığı kaydedildi.
Bayramda sabah hafif bir kahvaltı ile güne başlanılması önerilen açıklamada, bayram boyunca beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralandı:
"Bayramda fazlaca tüketilen ağır şerbetli tatlılar ve yağlı yiyecekler, sağlık problemleri yaşanmasına neden olabilmektedir. Bayramda yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat edilmeli. Öğle yemeği az yağlı, düşük kalorili besinlerden seçilmelidir. Zeytinyağlı sebze yemekleri, salatalar iyi seçimler olabilir. Yanına ızgara, haşlama veya fırında pişirilmiş bir parça et, tavuk veya balık tercih edilebilir. Akşam yemeğinde ise daha hafif olan sebze yemekleri tercih edilmelidir."
Açıklamada, toplumun bayram alışkanlıklarından biri olan ikramda aşırı ısrarın zaman zaman sağlık riskleri oluşturabildiğine işaret edilerek, bayram ziyaretlerinde yemek ve tatlı ikramında ısrarcı olunmaması gerektiği vurgulandı.
Bayram süresince aşırı tüketilen yağlı, şerbetli, yüksek kalorili besinlerin özellikle kolesterol, şeker, tansiyon, mide rahatsızlığı gibi problemleri olan insanlarda ciddi sorunlar yaratabileceği belirtilen açıklamada, "Özellikle bu rahatsızlığı olan bireylerin yemek seçimlerine daha dikkat etmesi gerekmektedir. Sıcak günlere denk gelen Ramazan Bayramı'nda su tüketiminin de mutlaka 2-2,5 litre olması gerekmektedir. Mümkün olduğunca bayram ziyaretlerine yürüyerek gidilmesi tercih edilmelidir. Ramazan boyunca genellikle hareketsizlik ve geç saatte yemek yemekten kaynaklanan kabızlık problemi, bayramda yerini aşırı yağlı ve fazla yemekten kaynaklı bağırsak sorunlarına bırakabilmektedir. Bu nedenle mümkün olduğu kadar yemek seçimlerine dikkat etmek gerekir" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, çocukların bayram boyunca aşırı miktarda tükettiği tatlıların ve şekerlerin, hem kilo problemine yol açtığı hem de diş çürüklerine neden olduğu vurgulanarak, bu nedenle bu tür besinleri yasaklamak yerine çocukların meyveli ve sütlü tatlılara yönlendirilmesi gerektiği kaydedildi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ak Parti’de Üç Durak Üç Seçmen!”
Elvan Simsek
Yazmak Kolay Gazeteci Olmak Zor Vesselam
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Yeşilay'ın Üst Yönetiminden Bedriye…
Rizespor galibiyeti ve Göztepe depl…
Çorum İskilip Yolunda Kaza: 3'ü Ço…
Siyaset Bazen İnsanın Gerçek Yüzünü…
Çorum FK, Rizespor'un Deplasman Ser…
Fortune 500'de Çorum Damgası Lebleb…
Çorum FK – Çaykur Rizespor Maçı Bug…
Çorum FK Süper Lig'in Borçsuz 7 Kul…
Çorum Ulukavak Mahallesi'nde Trafik…
Pazartesi Geçti Liste Nerede Sayın …
Halk TV'ye Kayyum Atandı! Polis Ope…
Çorum Seçim Anketinde Dikkat Çeken …
Çorum Belediyesi Ayçiçeği Hasadını …
Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü AB…
Gazeteci Mustafa Yolyapar Vefatının…
Çorum'a 504 Sağlık ve Konut Yatırım…
Çorum Barosu'nun Yeni Başkanı Tuğru…
Çorum FK Gaziantep'te 3-0 Kazandı!
Gaziantep FK – Çorum FK Maçı Bugün!
Çorum'da 16 Okuldan Öğrenciler İkli…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET