
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, olayın hemen ardından ilk olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu Giresun'a gönderen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gece boyunca ve sabah, bölgenin durumu ve arama-kurtarma çalışmalarıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bilgi aldı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Erdoğan'ın talimatıyla Giresun'a gitti.
Yaşanan sel ve heyelanda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaraların sarılması için devletin tüm imkanlarıyla seferber edilmesi ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli adımların atılması talimatını verdi.
Giresun'da sel ve su baskınları meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selin esir aldığı Tirebolu-Doğankent bölgesinde yaptığı incelemelerin ardından 5 jandarma personelinin bulunduğu aracın, menfezin çökmesi sonucu dereye düştüğü bilgisini vermişti.
.jpg)
4 UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU
Bölgede kayıp jandarma personeline yönelik sabah saatlerinde itibaren başlatılan arama çalışmalarında Dört jandarma uzman çavuşun toprak altındaki aracın içinde kalarak şehit olduğu öğrenildi.
Vatanın yiğit, fedakar, cefekar evlatları.
Giresun SEL ŞEHİTLERİMİZ:
Ruhunuz şad olsun...
Türkiye BayrağıJ. Uzm Çvş Aykut VARİYENLİ
Türkiye BayrağıJ. Uzm Çvş ERDEM ÇITIR
Türkiye BayrağıJ. Uzm Çvş ONUR KIRAN
Türkiye BayrağıJ. Uzm Çvş SAMİ YILMAZ
127 VATANDAŞ KURTARILDI
Bakan Soylu, tespit edilen 11 vatandaşın kurtarma çalışmalarına devam edildiğini bildirerek kayıp vatandaşlar ile ilgili, "Şu ana kadar 127 vatandaşımız, arama kurtarmada kurtarıldı" açıklamasında bulundu.
5 KİŞİLİK AİLE KURTARILDI
Ünlü, Dereli ilçesinde kurtarılanların olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"5 kişilik bir aile vardı, beyaz eşya bayisinde mahsur kalmıştı kurtuldu. Düğün salonunda mahsur kalanlar vardı, onlar kurtuldu.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çorum'u Tanımayanlar, Arca Çorum FK'yı da Anlayamaz!
Elvan Simsek
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Şiddet Görüntüleri Sonrası Berhan Ş…
Galatasaray Başakşehir’i 3-2 Devird…
ARCA Çorum FK’ya Protokolden Moral …
Çağlar Söyüncü ARCA Çorum FK’da!
Çorum’da 70 Yıl Sonra Tarih Yeniden…
MB: Rezervleri 188,2 Milyar Dolara …
Motorine 8,24 TL Dev Zam! Litre Fiy…
Akif Manaf’a Sanat ve Barış Ödülü
Çorum’da Çöp Kamyonundan Düşen 2 Be…
Çorum’da Sporun Gündemi Başladı! Ço…
Çorum’da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yara…
Çorumlu Furkan Doğru Milli Takımda!…
TİMBİR’e "Temiz İnternete Hizmet Öd…
Prof. Dr. Arif Ersoy Vefatının 6. Y…
Çorumlu Genç Muhtar Teknede Dünyaev…
Çorumlu Paşa Ahmet Çörekçi Hayatını…
Çorum FK’dan Dünya Çapında Hamle: M…
Çorum Dolmabahçe'de 6-2'lik Ağır Ya…
Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğ…
Çorumlu İkizlerin İlginç Hikâyesi
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET