Başkan Erdoğan Aday talimatı verdi

Güncel 11 Kasım 2023 00:02
Videoyu Aç Başkan Erdoğan Aday talimatı verdi
A
a

Elvan Şimşek Kulis haber: Cumhurbaşkanı Erdoganın 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 3 dönem Büyükşehir, İl, İlçe Belediye Başkanlarının aday olamayacağının talimatını Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e verdiği öğrenildi

----------------------------------
BELEDİYE BAŞKANLARA 3 DÖNEM ŞOKU!
  • AK Partide milletvekillerine ve uygulanan 3 dönem kuralı Belediye Başkanları içinde katı bir kural olarak geçerli oluyor
  • İlk dönemi olan Belediye Başkanlarının ise arkasında büyük bir yanlışı yoksa yeniden aday gösterilmesi kesin gibi.
  • Başkan Erdoğan ayrıca 19 Kasımda yapılacak E-Temayül yoklamasında bir takım kişi bazlı operasyonlar yapılmaması, oyun oynanmaması için bütün illere gizli parti müfettişleri gönderilmesini istedi.
  • Öte yandan Erdoğan’ın bütün şehirlerde çok gizli yaptırdığı 1-7 Ekim, 23-30 Ekim anket sonuçlarının Erdoğan'a dosya halinde sunuldu.
  • Şimdi gözler, E- Temayül sonuçlarında. Temayül yoklamasında teşkilat mensuplarına kimi aday istiyorlar yönünde en az bir, en fazla 3 isim yazma fırsatı verilecek. ( Mevcut Belediye Başkanları bu formda yer almayacak.)
  • Mevcut Başkanlar için ayrı bir form ile başarılı, başarısız gibi tercihler yapılacak.

Temayül yoklamasının 19 Kasım Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında elektronik ortamda yapılacağını bildiren Yavuz, yoklamanın, MYK ve MKYK üyeleri ile milletvekillerinden oluşan başkan ve komisyon üyeleri marifetiyle gerçekleştirileceğini bildirdi. Yoklamayı yaklaşık 140 bin teşkilat mensubuyla yapacaklarını kaydeden Yavuz, temayül yoklamasındaki sorulara ilişkin bilgi verdi...

Yavuz, 1 Ocak 2024 itibariyle da seçim süreci ve seçim takviminin devreye alınacağını ve sürecin resmen başlayacağını söyledi.

 

Seçimin ramazan ayına denk geldiği belirtilerek, seçim tarihinin öne veya geriye alınmasının söz konusu olup olmadığı sorusunu yanıtlarken Yavuz, "Böyle bir şey gündemimizde yok. Seçim zamanında olacak. Çünkü başkanlık sisteminde ve bu anayasal zeminde seçimlerin 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacağı kesindir." dedi.

"İttifak görüşmeleri sürüyor"

İttifak görüşmeleri sürüyor. Bugün de yine yapılacak bu anlamda çalışmalar var. Devam eden süreçte de çalışmalar var. Biz belli bir noktayı geride bıraktık MHP ile birlikte. Diğer Cumhur İttifakı partileriyle de yer yer irtibatımız oluyor. Cumhur İttifakı kapsamındaki partiler nezdinde nasıl bir birliktelik olur, hangi tür olursa daha iyi olur anlamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi...
 

17 Kasım'a kadar devam edecek

Aday başvurularının 17 Kasım'a kadar devam edeceğinin altını çizen Yavuz, "Büyükşehir Belediye, il, ilçe ve belde belediye başkan adaylığı müracaatı 17 Kasım'a kadar devam edecek. Büyükşehirlerin dışında kalan 51 ilde İl Genel Meclis üyeliği var. Yine o illerin ilçelerine ilişkin İlçe Belediye Meclis üyelikleri var. Onlar da bugün başlayacak ama daha uzun bir süreye yayıyoruz, 3 Aralık'a kadar devam edecek" dedi.

Yavuz, büyükşehir ve il belediye başkan adaylarının genel merkezden ve kendi illerinden, ilçe ve belde belediye başkanı adaylarının il ve ilçe başkanlıklarından, belediye ve il genel meclis üyesi adaylarının ise sadece ilgili ilçeden müracaatlarını yapabileceklerini söyledi.


 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam