ANKARA'da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya gelen Başbakan Binali Yıldırım'ın gündeminde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün akşam fitilini ateşlediği 'eyalet sistesi' tartışması vardı.
Anayasa değişikliğinin temel amacının üniter devlet yapısını korumak olduğunu söyleyen Yıldırım, "Eğer bu anayasanın (anayasa değişikliğinin) herhangi bir yerinde eyalet varsa, eyalet sistemine yol açacak bir madde varsa, ben bugün hem parti genel başkanlığını hem de Başbakanlık görevini anında bırakacağım'' dedi.
Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
''2003'ten bu tarafa sivil toplum örgütlerine üye sayısı 2 kattan fazla oldu. Dernek vakıflarda toplam 5 milyon üye varken bu üye sayısı bugün 11 milyona çıktı. Pazar günü kararımız ortaya çıkacak. Vatandaş sandığa gidecek ve bir karar verecek. Verilen karar ülkemiz için milletimiz için en iyi karar olacaktır. Biz bazıları gibi hayır verenleri denize dökmeyi vaad etmiyoruz hain ilan etmiyoruz. Türkiye bugünkü şartlar altında bundan sonra 1982 yılı darbe anayasası ile yoluna devam mı edecek yoksa ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak toplumla millet arasında yeni bir sözleşme mi yapacak?
REJİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK
Getirdiğimiz değişiklik bir hükümet sistemi değişikliğidir rejim değişikliği değildir. Türkiye'nin rejim meselesi 1923'te bitmiştir cumhuriyet kurulmuştur Ankara başkenttir dili Türkçe'dir bayrağı ay-yıldızlı al bayraktır. Türkiye milleti ile ülkesi ile bölünmez bir bütündür. Türkiye eyalet sistemine geçecek diyorlar. Eyalet sistemi dediğiniz şey bir merkezi hükümet olur federal hükümet bir de hükümetçikler olur. Eyalet sistemi budur. Türkiye'nin cumhuriyetle beraber üniter devlet yapısı anayasanın ilk 3 maddesinde tanımlanmıştır yerini almıştır. Bunun üzerine tartışma yapmak bu ülkeye çok büyük haksızlıktır. Biz neyin mücadelesini veriyoruz?
PKK ile FETÖ ile verdiğimiz mücadele bayrak millet üniter devlet mücadelesidir. Bu gerçek ortadayken abuk sabuk bir takım yalanlarla dolanlarla milletin kafasını karıştırmak doğru mu? Bu anayasının herhangi bir yerinde eyalet varsa eyalet sistemine yol açacak bir madde varsa ben bugün hem parti genel başkanlığını hem de başbakanlık görevini anında bırakacağım. Böyle bir iftirada bulunmak şehitlerimizin ruhunu incitmektir. Bu iftirayı atanlar aynı şeyi yapabilecekler mi? Getirin şu anayasanın neresinde eyalet varsa gösterin ben görevi bırakacağım. Siz aynı şeyi yapacak mısınız? Yapılan bu anayasa değişikliğinin içinde yer almayan hususlarla eyalet gelecek gibi laflarla itibarsızlaştırmaya çalışanlar toplumdan gerekli desteği bulamayanların başvurduğu bir iftira dışında bir şey değildir.
Siyasi partilerin olduğu yerde seçime girdiği yerde patronun millet olduğu yerde tek adam olur mu? 5+5 iki dönem ancak görev yapılacak bir yerde diktatörlük olur mu tek adamlık olur mu? Tek adamın olduğu ülkelere bakın demokrasi seçim yok halkın iradesi yok belirli güçlerle diktatörler ayakta kalıyor sonunda da yaptıkları zulüm sebebiyle millet isyan ediyor alaşağı ediyor hatta hayatını da sona erdiriyorlar.''
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
E. Başbakan Binali Yıldırım KKTC’de…
İsmail Kahraman Çorum'dan Konuştu: …
Çorum Belediyesi'nden Pazar Yerleri…
Çorum'da Korkutan Yangın! Orman ve …
Galatasaray - Çorum FK Maçı Saat Ka…
İnsani Değerler Platformu'nda Görev…
En Düşük Emekli Maaşı 23 Bin 552 TL…
Çorum Belediyesi 15 Temmuz
Çorum Şehir Stadyumu Süper Lig'e Ha…
15-18 Yaş Arasındaki Çocuklara Müeb…
Çorum'da Tarihi An! 600 Çocuk 60 Sa…
Ahıskalı ve Fındıkçı Ailelerinin Mu…
Çorum'da "15 Temmuz Anma Çadırı" Zi…
Mustafa Alagöz: "15 Temmuz, Milleti…
Çorum FK'da Forma Çılgınlığı! Bir G…
Ahbap Derneği Çalışanlarına Operasy…
Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında K…
Çorum'da Silahlı Saldırı! Kale Maha…
Çorum FK "Aubameyang Çorum'u Beğenm…
Çorum FK'dan Sağ Bek Takviyesi! Hüs…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET