Baradey, Mursi'ye kurulan kirli tuzağı tek tek anlattı

Dünya 28 Ağustos 2013 00:20
A
a

Mısır'ın demokratik yollarla iş başına gelen ilk cumhurbaşkanı Muhammet Mursi'ye kurulan kirli tuzağın ayrıntıları ortaya çıkıyor.

Darbeciler tarafından Cumhurbaşkanı yardımcılığına seçilen, ancak sonra görevinden istifaeden Muhammed Baradey, içlerinde devrik lider Hüsnü Mübarek'in de olduğu derin devletin Muhammet Mursi'ye tuzak kurduğunu söyledi.

Baradey, "Mübarek rejimi" ülkede halen mevcudiyetini koruyor" dedi.

Darbeyle demokrasi arasında gel-git yaşayan eski geçici Cumhurbaşkanı Başkanı YardımcısıMuhammed Baradey, Mursi yönetimine kurulan kirli tuzağı anlattı.

Mursi'ye derin devletin tuzak kurduğunu söyleyen Baradey, ülkede halen "Mübarek rejiminin" mevcudiyetini koruduğunu ifade etti.

Baradey, " 2011 devriminden 2 yıl geçmesine rağmen Mısır'da Mübarek rejimi halen devamediyor. Ben Mursi'nin bazı yönlerden haklı olduğunu anladım. Zira ona tuzak kuran ve sunî krizler çıkaran derin devletin ta kendisidir." dedi.

Baradey'in yazılı açıklaması birçok Arap gazetesinde yayınlandı.

Baradey, Mursi'nin ilk yapması gereken şeyin "yargıyı temizlemek" olması gerektiğini savundu.

Baradey, " Mübarek rejiminin oluşturduğu derin devlet, Mursi'nin seçimlerde kazanacağını öngördü ve yönetime gelmesine müsaade etti. Fakat daha sonra onu devirmek için planlar yaptılar, komplolar kurdular, sunî krizler çıkardılar. Yani 30 Haziran olayları önceden planlanmış ve hazırlanmıştı."

Öte yandan tutuklandığı yönünde söylentiler çıkan Müslüman Kardeşler yöneticilerinden Muhammed El Biltaci, darbe karşıtı eylemcilerin silah kullandığı yönündeki iddialara cevap verdi.

''Silah taşıyor olsaydık, neden evlatlarımızı korumak için kullanmadık" diye soran Biltaci, "Yüzlerce İhvan mürşidi evinde tutuklandı ve hiçbiri silahla karşılık vermedi'' şeklinde konuştu.

Bu arada darbe yönetimi ise gelecek hükumetler tarafından bile değiştirilmesi zor bir anayasa yapmaya çalışıyor.

Anayasa çalışmalarına ülkedeki Selefi Nur Partisi de destek veriyor.

Mısır'da İhvan yöneticileri ve ileri gelenlerine yönelik tutuklamalar da devam ediyor.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

Çorum'un En Güvenilir Siyasetcisi Kim?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam