Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı

Asayiş haber 22 Şubat 2016 12:36
Videoyu Aç Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı
A
a

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı, saat 11.25'te başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel seçimlerden sonra ilk kez kurula başkanlık ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Latin Amerika ziyareti dönüşü uçakta 29 Şubat'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacağını açıklamıştı. Ancak 28 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Afrika gezisi nedeniyle toplantı öne çekildi. Bakanlar Kurulu, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı.

64. HÜKÜMETTE İLK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 64. Hükümetle ilk kez biraraya geleceği toplantının en önemli gündemi terörle mücadele. Son olarak 28 kişinin yaşamını yitirdiği ve 61 kişinin yaralandığı bombalı saldırı sonrası atılacak adımlar kurulda ele alınıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuyla ilgili olarak, "Bundan sonra iki ayda bir bu toplantı Beştepe’de yapılacak. Yani bir ay MGK, bir ay da Bakanlar Kurulu. Böylece Cumhurbaşkanımızın tecrübelerinden olaylarla ilgili kanaatlerinden istifade edeceğiz" demişti.

 

YPG'YE YÖNELİK YOL HARİTASI BELİRLENECEK

PYD-YPG ve Suriye'deki tüm terör gruplarına yönelik Türkiye'nin izleyeceği yol haritası başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar ve uluslararası hukuk nezdinde izlenecek politikalar masaya yatırılacak. Ayrıca bölgede devam eden PKK'ya yönelik operasyonlar da gündemdeki konu başlıkları arasında.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk kez 19 Ocak 2015'te Bakanlar Kurulu'nu toplamıştı. Bugüne kadar Erdoğan başkanlığında 4 toplantı yapıldı. Cumhurbaşkanı son olarak 14 Aralık'ta Beştepe'de Bakanlar Kurulu üyelerini yemekte ağırlamıştı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam