Bakan Varank yerli otomobil 2019'da

Asayiş haber 12 Kasım 2018 14:15
Videoyu Aç Bakan Varank yerli otomobil 2019'da
A
a

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli otomobil ile flaş açıklamalarda bulundu. Varank yaptığı açıklamada yerli otomobilde ilk prototipin 2019 yılında üretileceğini söyledi...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2019 bütçesinin görüşmeleri başladı. Toplantıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sunumunda yerli otomobilin prototipinin 2019 yılında üretileceğini söyledi.

Varank "Türkiye'nin Otomobili Projesi, Türk sanayisinin dönüşümü ve teknolojik atılımında önemli bir eşik olacak. Amacımız orta-yüksek ve yüksek teknolojili üretimin payını uluslararası pazarlara entegre bir biçimde daha da artırmak" dedi.

UÇTAN UCA YERLİLEŞTİRME PROGRAMI İLAN EDİLECEK
Ara malı ithalatını azaltmak üzere Uçtan Uca Yerlileşme Programı'nı ilan edeceklerini kaydeden Varank "Amacımız, orta-yüksek ve yüksek teknolojili üretim" ifadesini kullandı.

311 Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 1.8 milyon kişinin istihdam edildiğine dikkat çeken Varank "Tüm parsellerde üretime geçilmesiyle birlikte istihdamın 2.5 milyon kişiye ulaşmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam