Bakan Kurum Konut Fırsatçılarına Geçit Yok

Asayiş haber 10 Ocak 2023 18:54
Videoyu Aç Bakan Kurum  Konut Fırsatçılarına Geçit Yok
A
a

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kabine sonrasında yaptığı açıklamada, konut fırsatçılarına yönelik komisyon kurulduğunu ifade etti.

2023 yılının ilk Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı dün gerçekleştirildi. Kabine Toplantısı sonrasında bakanlar basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni hayata geçirilen 'Yeni Evim' projesiyle ilgili sorulara yanıt verdi.

"İkinci elle ilgili de destek olmak için çalışmalar yapacağız"

Konut fırsatçılarına yönelik alınacak önlemlere değinen Kurum'un açıklamaları şu şekilde: "İkinci el konut kampanyasının ayrıntıları belli oldu mu?" sorusunu Bakan Kurum, "Şu anda bizim önceliğimiz, bir taraftan ilk evini alacak vatandaşlarımızın ev sahibi olması, diğer taraftan da yeni konut arzını, istihdamı, üretimi artırmak. Yani hepsini eş zamanlı yürütmek. İkinci elle ilgili de destek olmak için çalışmalar yapacağız. Ama şu aşamada somutlaşmış bir çalışma yok." diye yanıtladı.

"Komisyonu kuruyoruz"

"Konut fiyatlarında yaşanan artış" sorusunun yöneltildiği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Buna müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Yeni Evim Kampanyasını duyururken, ilk evini alacaklar için kriterler açıkladık. Ayrıca tüm sürecin şeffaf, denetlenebilir işlemesi için komisyon kuracağımızı söyledik. O komisyonu kuruyoruz." cevabını verdi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam