Bakan Koca "Aşı uygulamaları kesinlikle ücretsiz yapılacak"

Sağlık 23 Kasım 2020 12:16
Videoyu Aç Bakan Koca "Aşı uygulamaları kesinlikle ücretsiz yapılacak"
A
a

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin aşı üreticisi Sinovac ile imzaların atıldığını ve 10 milyon doz aşının yola çıktığını açıkladı. Koca ayrıca, aşının ücretsiz olacağını, yerli aşıdan 2021'de netice almayı beklediklerini söyledi...

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi ve aşı hakkında açıklamalarda bulundu.

Çinli aşı üreticisi Sinovac ile görüşmelerin tamamlandığını belirten Koca, yasal süreçler bitirilip imzaların atıldığını ve ilk uygulamalar için de 10 milyon doz aşının çoktan yola çıktığını açıkladı.

'Aşı ücretsiz olacak'

Aşı uygulamaları ücretsiz yapılacak. Vatandaştan ücret talep edilmeyecek. Bu arada başka üreticilerin ürettiği farklı aşılar için ruhsatlandırma işlemleri sürecek. Ruhsatlandırma tamamlanınca da o aşıların eczanelerde ücretli olarak satılmasına izin verilecek.

Sinovac aşısını değil ruhsatlı ve satışı serbest başka aşıları tercih edenler olursa onlar da parasını ödeyerek istediği aşıyı yaptırabilecek. Sağlık Bakanı "Özellikle risk grubunda olup aşıya ulaşma imkânı olmayanların merak etmemelerini, devletin onlara aşıyı ücretsiz ulaştırma gayreti ve garantisi içinde olacağının" altını çizdi. 

Koca, "İlk veriler memnuniyet vericİ. Biz de bu işi başaracağız, kendi aşımızı kendimiz üretebileceğiz. Ve muhtemelen 2021 sonrasında neticeyi almış olacağız. Son günlerde özellikle sosyal medyada dolaşıma giren ilaç karşıtı ya da ilaca güvensizlik yaratıcı düşüncelere halkımızın inanmaması lazım! Biz destek ilaçları ile tedavi konusunda son derece başarılı sonuçlar alan ender ülkelerden biriyiz. Halkımız ücretsiz verdiğimiz destek tedavilerine güvenmeli." ifadesini kullandı.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam