AYM Başkanı Arslan,OHAL Hukuksuzluk değildir

Asayiş haber 5 Ekim 2016 12:09
Videoyu Aç AYM Başkanı Arslan,OHAL Hukuksuzluk değildir
A
a

Anayasa Mahkemesi üyeliklerine seçilen Recai Akyel ile Yusuf Şevki Hakyemez'in ant içme töreninde konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, burada yaptığı konuşmada yeni anayasanın gerekliliğine vurgu yaptı

Darbeciliğin milli iradeyi gasp etmeye çalışan iflah olmaz bir hastalık, siyasi bir sapkınlık olduğuna dikkat çeken Arslan, "15 Temmuz'da bir kez daha hortlayan darbeci zihniyete verilecek en iyi mesaj yeni bir anayasa yapmaktır. 15 Temmuz sonrası oluşan ortam yeni bir anayasa için gerekli zemini hazırlamıştır" dedi.

Anayasa Mahkemesi üyeliklerine seçilen Recai Akyel ile Yusuf Şevki Hakyemez'in ant içme törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılıyor.

Ant içme Töreninde şu anda Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan konuşuyor. Burada yaptığı konuşmasında darbeciliğin bir deli gömleği olduğuna dikkat çeken Arslan "Darbelerin ve darbe girişimlerinin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Demokratik anayasal rejimin asıl koruyucusu milletin kendisidir. Darbecilik milli iradeyi gasp etmeye çalışan iflah olmaz bir hastalık, siyasi bir sapkınlıktır" dedi.

15 TEMMUZ'A EN İYİ CEVAP YENİ BİR ANAYASA

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan, konuşmasında şunları kaydetti: 15 Temmuz Türkiye'nin darbeler tarihinin kırıldığı bir gün olacaktır. Olağanüstü Hal hukuksuzluk değildi. Özgürlük ve güvenlik birbirini tamamlayan değerlerdir. Adalet mültün temelidir. Sayın Cumhurbaşkanım, 15 Temmuz siyasi tarihimizin en büyük krizlerinden biridir. 15 Temmuz sonrası oluşan birlik biz düşüncesini yeniden inşa etmiştir. Bu anlayışla 15 Temmuz'da bir kez daha hortlayan darbeci zihniyete verilecek en iyi mesaj yeni bir anayasa yapmaktır. 15 Temmuz sonrası oluşan ortam yeni bir anayasa için gerekli zemini hazırlamıştır. 15 Temmuz'a demokratik ve özgürlükçü bir anayasa ile cevap verilmeli. 15 Temmuz anayasanın başlangıç kısmını daha anlamlı bir hale getirdi. Hiçbir anayasa, demokratik anayasal düzeni ortadan kaldırmaya kasteden eylemler karşısında kayıtsız kalamaz. Modern demokratik anayasaların neredeyse tamamında bu tür durumlarda temel hak ve özgürlüklerin daha fazla sınırlanmasına izin veren olağanüstü yönetim usulleri öngörülmüştür. Bunun nedeni olağanüstü rejimlerin temelinde 'zaruret' olgusunun bulunmasıdır. Devlet ve milletin varlığına yönelik ağır tehditler hiç kuşkusuz bir zaruret hali oluşturur.

Kaynak : Sabah Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam