Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, bugün artan pandemi vakalarıyla, yüz yüze eğitim gündemiyle toplandı.
Toplantı 5 saat 20 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından açıklamalarda bulundu.
Erdoğan, 6 Eylül'de başlaması planlanan yüz yüze eğitimde alınacak salgın tedbirlerini duyurdu. Buna göre aşı yaptırmayan öğretmenlerden haftada iki kez PCR testi istenecek. Ayrıca üniversitelerde de aşı olmayan öğrenci ve çalışanlardan da düzenli test yaptırmaları talep edilecek.
Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları:
COVİD-19 SALGINIYLA MÜCADELE
Aşı tedariki konusunda oldukça iyi bir noktadayız. Toplam aşı sayısında 87 milyonu geçerek ülkemiz nüfusunu çoktan geride bıraktık. İlk dozda 46 milyon, ikinci dozda da 35 milyon kişiye doğru gidiyoruz. Ancak ülkemizde bazı kesimlerin aşıya hala tereddütle yaklaştıklarını görüyoruz. Aşı çalışmaları gönüllülük esasıyla yönetilmektedir, yönetilecektir. Şayet bu salgına karşı başka bir tedbir yolu olsaydı onu da uygulamakta tereddüt etmezdik. Ancak hali hazırda aşı dışında bir korunma yöntemi bulunmuyor.
Son dönemde salgın sebebiyle hastanelere yatan, yoğun bakıma alınan, entübe edilen, hayatını kaybeden hastaların çok büyük bir bölümünün aşı olmadığının altını çizmek istiyorum.
Tüm vatandaşlarıma bir kez daha aşılarını derhal olmaları çağrısında bulunuyorum.
YÜZ YÜZE EĞİTİM
Eylül ayında okullarına kavuşmayı bekleyen milyonlarca ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerimizin geleceğinin bu konuda kat edilecek mesafeye bağlı olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
EĞİTİMDE PCR TESTİ ŞARTI
Okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrenciyle irtibatlı henüz aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az iki defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz. Aynı şekilde üniversite çalışanlarından ve öğrencilerden de düzenli PCR testi yaptırmasını talep edeceğiz.
KONSER, TİYATRO VE SİNEMA'DA PCR TESTİ ŞARTI
Konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ak Parti’de Üç Durak Üç Seçmen!”
Elvan Simsek
Yazmak Kolay Gazeteci Olmak Zor Vesselam
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum İskilip Yolunda Kaza: 3'ü Ço…
Siyaset Bazen İnsanın Gerçek Yüzünü…
Çorum FK, Rizespor'un Deplasman Ser…
Fortune 500'de Çorum Damgası Lebleb…
Çorum FK – Çaykur Rizespor Maçı Bug…
Çorum FK Süper Lig'in Borçsuz 7 Kul…
Çorum Ulukavak Mahallesi'nde Trafik…
Pazartesi Geçti Liste Nerede Sayın …
Halk TV'ye Kayyum Atandı! Polis Ope…
Çorum Seçim Anketinde Dikkat Çeken …
Çorum Belediyesi Ayçiçeği Hasadını …
Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü AB…
Gazeteci Mustafa Yolyapar Vefatının…
Çorum'a 504 Sağlık ve Konut Yatırım…
Çorum Barosu'nun Yeni Başkanı Tuğru…
Çorum FK Gaziantep'te 3-0 Kazandı!
Gaziantep FK – Çorum FK Maçı Bugün!
Çorum'da 16 Okuldan Öğrenciler İkli…
Çorum'da Hastanelerin Bilgi İşlem S…
Yusuf Ahlatçı "Yerel ve Dijital Med…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET