Asgari ücret bu gün belli oluyor

Güncel 25 Aralık 2018 09:45
Videoyu Aç Asgari ücret bu gün belli oluyor
A
a

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere son toplantısını bugün gerçekleştirecek ve asgari ücret belli olacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere son toplantısını bugün gerçekleştirecek ve asgari ücret belli olacak.Asgari Ücret Tespit Komisyonu, saat 10.00'da son toplantısını gerçekleştirecek.

TÜİK'İN KOMİSYONA ÖNERİSİ

Komisyon asgari ücreti belirlemek için üçüncü toplantısını 20 Aralık'ta yapmıştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), toplantıda bir işçinin asgari geçim tutarını komisyonla paylaşmış buna göre "hafif" statüdeki işlerde bin 841 lira 40 kuruş, "orta" statüdeki işlerde bin 978 lira 80 kuruş ve  "ağır" statüdeki işlerde 2 bin 213 lira 40 kuruş olarak bir öneri sunmuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) önerdiği bu rakamların, gerek işçi gerekse de işveren tarafının tekliflerinin pazarlıklara başlanması ve somutlaşması bakımından belirleyici niteliği bulunuyor.

İŞVEREN VE İŞÇİ NE İSTİYOR?

Türk-İş yeni asgari ücret belirlenirken öncelikle geçim şartlarının esas alınmasını istiyor. Öte yandan, asgari ücret görüşmelerine 2 bin liranın üzerinde başlanılmasını ve bu rakama enflasyon oranındaki artışın yanında refah payının eklenmesini de talep ediyor.

Asgari ücretin vergi dışı tutulmasını da savunan Türk-İş, net ücrette 2 bin liranın altındaki her teklife kapılarını kapatacağını ifade etmişti.

TİSK ise yeni asgari ücret belirlenirken hedef enflasyon, yatırımlar, rekabet gücü, verimlilik ve işsizlikle mücadelenin dikkate alınmasını, asgari ücret desteğinin arttırılarak devam ettirilmesini, yüzde 2 olan işsizlik sigortası işveren payının 2019 yılı için alınmamasını istiyor.

İşveren ayrıca SGK işveren desteğinin yüzde 5'ten yüzde 6'ya çıkartılmasını ve toplu iş sözleşmesi imzalanan iş yerlerinde bunun yüzde 7 olarak uygulanmasını talep ediyor.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam