Aracı olanlar Son tarih 31 Ocak!

Güncel 18 Ocak 2020 11:51
Videoyu Aç Aracı olanlar Son tarih 31 Ocak!
A
a

Sondakika haber:23 milyon aracın sahibini ilgilendiren Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) ilk taksit için son gün 31 Ocak tarihinde sona erecek.


Ocak ve temmuz olmak üzere iki eşit taksit şeklinde ödenen MTV’nin ilk taksidini ödemek için son gün 31 Ocak. Aracın cinsi, motor silindir hacmi, yaşı, 2018’den önce trafiğe çıkışının olup olmadığı ve vergisiz değeri baz alınarak hesaplanan MTV’de bu yılki artış ise yüzde 12 olarak belirlenmişti. Buna göre; en düşük MTV 101 lira olurken, en yükseği ise 45 bin lirayı aşıyor. 

Ödeme nereden yapılır? 

MTV borcunu ödemenin birden fazla yöntemi var. Araç sahipleri İnteraktif Vergi Dairesi’nin internet sitesi ‘ivd.gib.gov.tr’ üzerinden şifre girmeden ‘MTV Ödeme’ alanına plaka ve TC kimlik numarasını yazarak borçlarını ödeyebilir. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) mobil uygulaması üzerinden de 02:00-22:00 saatleri arasında kredi kartlarıyla ödeme yapılabiliyor. Ayrıca e-Devlet üzerinden ve tüm vergi dairelerinden MTV borcunu ödemek mümkün. 

Tahsilat protokollerinde değişiklik

Gelir İdaresi Başkanlığınca, bankalarla imzalanan vergi tahsilat protokollerinde 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere değişikliğe gidilmişti. Buna göre; vergi, harç, ceza ve diğer alacakların vergi daireleri vezneleri haricinde, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Türkiye Emlak Katılım Bankası ile PTT vasıtasıyla tahsiline devam edilecek. Ödeme için bu bankaların mobil uygulaması, telefon bankacılığı veya şubeleri kullanılabilecek.

Özelde kredi kartıyla

Özel bankalar tarafından nakit olarak, hesaptan, çekle, banka kartı, havale ve EFT yoluyla tahsilat yapılamıyor. Bu yüzden MTV özel bankalardan sadece kredi kartı kullanılarak ödenebilecek. Diğer yandan şirketler ancak kamu bankaları üzerinden nakit ödeme yapabilecek. EFT yapılsa da bu sefer vergi ödeme makbuzu alınamayacağı için ayrıca makbuzun vergi dairesinden alınması gerekecek.

İşte taksit yapan bankalar

DenizBank: Kredi kartıyla yapılan ödemelerde 3 taksit, DenizKartım uygulamasına özel 6 taksit avantajı sunuyor.

İş Bankası: Maximum Kart’la 300 TL ve üzeri MTV ödemelerine 3 taksit imkanı sunuyor. 

Kuveyt Türk: Sağlam Kart, Sale Plus, Seyyah Kart ve Özel Bankacılık kredi kartları ile yapılacak ödemelerde 3 taksit uyguluyor. 

Ziraat Bankası: Bankkart ve Bankkart Başak’ın kredi kartı özelliği ile Ziraat Mobil, İnternet Şube, ATM, gib.gov.tr kanalları üzerinden yapılacak 100 TL ve üzeri MTV ödemeleri 3 taksite bölünüyor. 
 
Vakıfbank: VakıfBank World kredi kartıyla yapılan MTV ödemelerine 2 taksit var. 
 
Halkbank: İnternet Şubesi’nden, Halkbank Mobil, Halkbank Dialog’dan ya da gib.gov.tr’den yapılan MTV ödemelerine 3 taksit uyguluyor. 
 
Yapı Kredi: Worldcard ile 100 lira ve üzeri MTV ödemelerini 3 taksit ile yapılabiliyor. 
 
TEB: Kredi kartıyla 1-31 Aralık 2019 arasında toplam 750 TL akaryakıt alımı yapanlara MTV’yi indirimli ödeme imkanı sunuyor. 
 
Akbank: Axess kredi kartı ile MTV ödemelerine 2 taksit sağlıyor. 
 
Garanti BBVA: Bonus kart ile MTV ödemesini yapanlara 2 taksit sunuyor. Ayrıca GarantiPay ile ödeme yapana 3’e kadar taksit yapıyor.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam