Ankara Kızılay Güvenpark'ta patlama meydana geldi. 5-6 araç yanıyor, polis kimseyi bölgeye yaklaştırmıyor

Asayiş haber 13 Mart 2016 19:02
Videoyu Aç Ankara Kızılay Güvenpark'ta patlama meydana geldi. 5-6 araç yanıyor, polis kimseyi bölgeye yaklaştırmıyor
A
a

Sondakika : Ankara Kızılay'da patlama!.. Ankara'da terör saldırısı: 34 ölü 125 yaralı Ankara Valiliği Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ilk belirlemelere göre patlamada 34kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ANKARA'da duyulan patlama sesi paniğe neden oldu. Kuvvetli ses Çankaya ve Kızılay'da duyuldu.

Ankara'da terör saldırısı: 34 ölü 125 yaralı Ankara Valiliği ilk belirlemelere göre patlamada 27 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gama İş Merkezi'nin karşısındaki otobüs duraklarının yanında meydana gelen terör saldırısı sonucunda çok sayıda ve yaralı olduğu bilgisi verildi. Patlamadan iki yolcu otobüsünün de etkilendiği belirtiliyor.

Olayın ardından bölgeye itfaiye ve ambulanslar sevk edilirken, ikinci bir saldırı ihtimaline karşı olay yeri boşaltıldı.

Görgü tanıkları, patlamanın bir aracın bir otobüse yaklaşmasının ardından meydana geldiğini ifade etti.

Ankara Valiliği, akşam saat 18.45 sıralarında Kızılay Güven Park'ta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 34 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 125 kişinin de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi.

 

Amerikan istihbaratı, ABD Ankara Büyükelçiliği'nin resmi internet sitesinden"ABD vatandaşları için mesajlar" adı altında bir belge yayınlamış ve belirli bölgelerden uzak durmalarını istemişti. O bölgelerden birinin Ankara olması akıllarda soru işareti uyandırdı.


Doğu ve Güneydoğu'da emniyet güçlerinin büyük kararlılıkla sürdürdüğü operasyonlarda ağır kayıplara uğrayan, arkasında halk desteği bulamayan terör örgütü PKK, Ankara'nın en kalabalık bölgesinde yine halkı hedef aldı. Bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 34 kişi can verirken, 74 kişi de yaralandı. Terör Ankara'yı bir kez daha hedef aldı. Kızılay Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan otobüs duraklarına yakın bir noktada dün saat 18.35 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Saldırıda kullanılan aracın, Şanlıurfa'dan gelen beyaz bir otomobil olduğu öğrenildi. Çelik bilyelerle güçlendirilmiş TNT yüklü aracı kullanan teröristin, Güvenpark önündeki durakta yolcu indirip bindiren belediye otobüslerinin arasına girdiği belirtildi. Başkentin hemen hemen her yerinden duyulan patlama sonucu 2 otobüs ve bir otomobil ağır hasar görürken, yangınlar başladı. Polis, itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis ikinci bomba ihtimaline karşı çevrede önlem alırken, bir grup vatandaş da olay yerine girmek istedi. Bu kişilerin önemli bir bölümünün yakınlarını kaybedenler olduğu, ancak aralarında saldırıyı provoke etmek isteyenlerin de bulunduğu kaydedildi. 

DEHŞETİ YAŞADI 
Arka bölümü ağır hasar alan otobüsün şoförü, patlamadan yara almadan kurtuldu. Şoför, "Patlama çok şiddetliydi. Otobüs metrelerce havaya kalktı" dedi. Ankara Valiliği'nden yapılan ilk açıklamada da "Kızılay Güvenpark'ta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 23, hastaneye götürülürken 4 olmak üzere toplam 34 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan yaklaşık 75 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır" denildi. Bu arada saldırıda bir polis memurunun şehit olduğu, 7 polisin de yaralandığı öğrenildi. Hayatını kaybedenler arasında çok sayıda öğrenci olduğu da kaydedildi. Sağlık Bakanlığı da yaralı vatandaşlar için Acil Bilgi Hattı kurdu. Bütün yurtta büyük tepki uyandıran ve lanetlenen saldırı için, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'ın sorumluluğunda 4 başsavcı görevlendirildi. 

ERDOĞAN BİLGİ ALDI 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırının hemen ardından yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, patlama haberini alır almaz İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefonda görüştü. Başbakan Ahmet Davutoğlu da acil kodlu güvenlik zirvesini topladı. 

ABD TARTIŞMASI 
Ankara'daki terör eyleminin şoku yaşanırken, ABD Büyükelçiliği'nin kendi vatandaşlarına dönük 11 Mart tarihli uyarısı da gece boyu tartışıldı. Ülke genelinde 20 civarında aracın plakası güvenlik ve istihbarat birimlerine dağıtılarak teyakkuzda olunması istendi. Terör Ankara'yı son 5 ayda 3'üncü defa vurdu. 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde düzenlenen çifte intihar saldırısında 107 vatandaş hayatını kaybetti. İkinci alçak saldırı 17 Şubat 2016'da Merasim Sokak'ta gerçekleştirilmiş, araca yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu 29 vatandaş hayatını kaybetmişti.


Gelen son dakika bilgisine göre; olayda çok sayıda yaralı var

Ankara'nın Kızılay semtinde akşam saatlerinde büyük bir patlama oldu. Araçların yandığı bilgisi alınan bölgeye güvenlik güçleriyle ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Görgü tanıkları patlamanın saat 18.35'te Güvenpark yakınında meydana geldiğini ve yaralıların olduğunu söyledi. Bölgedeki araçlarla bazı binalar hasar gördü.

Ankara'daki patlamanın Güvenpark otobüs duraklarının bulunduğu bölgede yaşandığı öğrenildi

Yaralılar ambulanslarla hastanelere götürülüyor


Bakanların açıklamalarından satır başları:

-İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA

Ciddi bulgular var. Ciddi emarelere ulaşıldı. Örgüt kesinleşince açıklanacak. Yarın araştırmalar neticelenir, bulgular kararlılıkla sürecek. Bu ülke ayağındaki bu terör prangasını söküp atacaktır. Kimse buna engel olamayacak. 

Bu saldırı sonucunda, şu ana kadarki tahkikatlarda ciddi emarelere ulaşılmştır, ciddi bulgular elde edilmiştir. Ama kesin olarak yapan örgüt, sonuçlar tamamen elde edilip, araştırma ve soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir ve kesin kanaate varıldıktan sonra açıklanır.

Ankara'da, Kızılay'da otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlenmiştir. Bu terörist saldırıyı milletçe lanetliyoruz. Bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını tekrar söylüyoruz. Bu millet çok problemlerin üstesinden gelmiştir. Bu tür saldırılar, milletin azim ve kararlılığını hiçbir zaman ortadan kaldıramayacaktır.

-SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısında, olay yerinde 30, hastanelerde 4 olmak üzere 34 kişinin hayatını kaybettiğini bildirerek, "Olay yerinde ölen 30 kişiden en az biri, muhtemelen ikisinin terör eylemini gerçekleştiren araçtaki kişi veya kişiler olabileceği değerlendirilecektir" dedi.

- Şu anda hastanelerimizde 125 hastamız tedavi görüyor. Bunlardan 19'unun durumu ciddi. 7 hastamız ameliyatta. Diğer hastalarımızda gerek tetkik süreçleri gerekse ilk müdahale süreçleri tamamlanmak üzere. Bunların büyük çoğunluğu bu akşam evlerine gönderilebilecek düzeyde.









 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam