Bombalı aracı kullanan ve servis araçlarının üzerine sürerek patlatan terörist, olay yerinde ölmüştü.
Sözcü’nün ulaştığı kaynaklara göre; Necar'ın PKK’nın Suriye kanadı PYD/YPG teröristi olduğu öğrenildi.
KİMLİĞİNE PARMAK İZİNDEN ULAŞILDI
Emniyet olay yeri inceleme uzmanları patlamada ölen teröristin vücut parçalarından ve parmak izinden kimliğine ulaştığı iddia edildi.
TEMMUZ’DA GİRİŞ YAPMIŞ
Terörist Salih Necar’ın Türkiye’ye temmuz ayında giriş yaptığı öğrenildi.
NECAR’LA BAĞLINTILI 2 KİŞİ GÖZALTINDA
Salih Necar’la bağlantıları tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı.
DETAYLAR BELLİ OLDU
Ankara Dikmen'de askeri servis araçlarını hedef alan alçak saldırıyla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. İlk bilgiler, 28 kişinin öldüğü 61 kişinin yaralandığı saldırının planlı bir intihar eylemi olduğunu ortaya koydu. Servis araçlarının kırmızı ışıkta durduğu sırada gerçekleştirilen bombalı saldırı şöyle gerçekleşti:
1- 6 askeri servis aracı, mesai bitiminde her zamanki güzergahları olan İnönü Bulvarı'nda ilerliyordu.
2- Askeri servis araçları İnönü Bulvarı ile Dikmen Caddesi'nin kesiştiği Merasim Sokak'ta kırmızı ışık yanınca durmaya başladı.
3- 6 askeri servis aracından ilk ikisi kırmızı ışıkta durduğu sırada, 3. ve dördüncü araçla arasında mesafe açıldı. Bu sırada lüks bir araç, 3. ve 2. aracın arasına girdi.
4- Bir süre sonra bomba yüklü lüks araç infilak ettirildi. Alev alan 2. ve 3. askeri servis aracı parçalandı.
5- Hedef alınan iki servis aracında çoğunlukla astsubayların olduğu öğrenildi.
İntihar eylemi olduğu belirlenen saldırının gerçekleştirildiği nokta güvenlik açısından Başkentin en hassas bölgesi. Ankara'nın kalbi sayılan bölgede TBMM, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Gelir Dairesi Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, General ve Amiral Lojmanları, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bulunuyor. Saldırının olduğu nokta Meclis'e 600, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na 100 metre mesafede.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...