Amerikalı bilim adamları İşbirliği İçin Çorum'a Geldiler

ÇORUM 29 Temmuz 2023 12:39
Videoyu Aç Amerikalı bilim adamları  İşbirliği İçin Çorum'a Geldiler
A
a

Üzerinde araştırma ve geliştirme yapılması acil olarak görülen hastalıklar arasında en başlarda yer alan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla, Amerikan Maryland Üniversitesi, Hitit Üniversitesi ortak proje için çalışıyor...

Rektör duyurdu, Amerika’dan geldiler
 

HİTÜ- MARLYAND İLE KKKA'YA YÖNELİK İŞBİRLİĞİ 
Türkiye’de en fazla KKKA vakalarının görüldüğü Çorum'a ’a gelen Amerikan Maryland Üniversitesi akademisyen ve öğretim görevlileri, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam’ı ziyaret etti.Prof. Dr. Nurcan Baykam, Amerikan Maryland Üniversitesi görevlilerine, Türkiye’de 2003 yılından beri görülen ve keneler aracılığıyla insanlara bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığıyla ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaştı.Çorum Hitit Üniversitesi, Amerikan’ın önde gelen kamu araştırma üniversitelerinden biri olan Maryland Üniversitesinden gelen Bilim Adamları  ile KKKA hastalığıyla ile ilgili ortak bir çalışma yaparak hastalığa çare olacak bir proje hazırlayacak.

UNİVERSİTY OF MARLYAND

1856 yılında kurulan Maryland Üniversitesi, College Park, Washington Metropolitan Area'nın en büyük üniversitesi olarak biliniyor. 14.000 öğretim üyesi ve 123 farklı ülkeden gelen 41.000'den fazla öğrencisiyle Maryland Üniversitesi, College Park, Amerika'nın en gelişmiş araştırma üniversitelerinden birisi sayılıyor.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam